Aleris

Aleris stärker fokus på specialistsjukvård

Dela
Aleris, en av Skandinaviens ledande aktörer inom specialistsjukvård, tar nu ett ytterligare steg i att renodla bolagets verksamhet genom att avyttra majoritetsägandet i BB Stockholm och BB Stockholm Family till Prima Vård.

Avyttringen är ett led i Aleris satsning att renodla sitt vårdutbud. Försäljningen innefattar all verksamhet inom Barnbördshuset Stockholm AB; med förlossningsklinik, amningsmottagning, barnavårdscentralsamt fyra barnmorskemottagningari Region Stockholm. 

— BB Stockholm är en välrenommerad och mycket omtyckt verksamhetav både patienter och medarbetare som vi är stolta över att ha fått driva. Genom Prima Vård får verksamheterna en ägare som satsar inom barn- och kvinnohälsovård och därmed goda förutsättningar för att på bästa sätt växa och utvecklasvidare, säger Efva Lagerstedt, affärsområdeschef Aleris. 

— Vi har följt verksamheten under längre tid och har fått ett mycket gott intryck av BB Stockholm och BB StockholmFamily. Samägandet med Danderyds sjukhus är en grund i den välfungerande verksamheten och vi ser fram emot ett fortsatt starkt partnerskap. Jag ser att förvärvetkompletterar Prima Vårds verksamhet inom kvinno- och barnhälsa, Mama Mia, mycket bra. Tillsammans har vi väldigt bra förutsättningar att fortsätta utveckla kvinno- och barnhälsovården i Stockholm, säger Hugo Lewné, VD Prima Vård. 

Ägarbytet är villkorat prövning i sedvanliga instanser. Villkoren för förvärvetär inte offentliga. 

Om BB Stockholm 
BB Stockholm bedriver verksamhet inom hälso- och sjukvård under graviditet, barnafödande och barnhälsovård samt preventivmedelsrådgivning och cytologisk provtagning. Verksamheten samägs av Aleris (51%) och Danderyds Sjukhus (49%). 

Om Prima Vård 
Prima Vård är ett svenskt vårdbolag verksamt inom primärvård, kvinno- och barnhälsa, psykiatri, beroendevård och företagshälsovård. Vi har idag cirka 100 vårdmottagningar och omkring 500 000 listade patienter i hälften av Sveriges regioner. Nordstjernan är huvudägare med den uttalade ambitionen att bygga en högkvalitativ aktör inom svensk hälso- och sjukvård.

Kontakter

Pressjour

Aleris presstjänst nås dygnet runt på +46 (0)730 – 38 38 20 (ej sms). Du kan även kontakta oss på press@aleris.se.

Bilder

Om

Aleris vision är att leda vägen till morgondagens hälsa och vård. Genom innovativa lösningar skapar vi möjligheter till ett bättre och friskare liv samtidigt som vi bidrar till ökad tillgänglighet och samhällsnytta. Aleris är en skandinavisk vårdgivare med två miljoner patientbesök om året och bedriver specialistsjukvård på över 130 platser i Sverige, Norge och Danmark.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

Effekterna av resursbristen inom den avancerade sjukvården i hemmet i Region Stockholm10.5.2024 09:04:27 CEST | Nyheter

Avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) är en viktig vårdform för Region Stockholm och patienter med komplexa medicinska behov. Denna vårdform möjliggör för patienter att få adekvat och specialiserad vård i hemmet, vilket inte bara främjar deras hälsa och välbefinnande, utan även minskar trycket på sjukhusets vårdplatser. Vården ges också till en betydligt lägre kostnad än en sjukhusvistelse.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye