Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Vinge och Parasport Sverige förlänger samarbetet i fyra år

Dela
Advokatfirman Vinge fortsätter som juridisk rådgivare till Parasport Sverige. Det nya avtalet löper under perioden 2023–2026.

Samarbetet mellan Vinge och Parasport Sverige inleddes 2020 och med det förlängda avtalet sträcker sig samarbetet över de två kommande paralympiska spelen i Paris 2024 och Milano Cortina 2026.

– Vinges expertkunskaper, tillgänglighet och stöd inom det juridiska området har varit ytterst värdefullt för oss de senaste tre åren, inte minst när vi genomfört stora internationella evenemang som para-VM i Östersund. Det känns tryggt och fint att samarbetet fortsätter, säger Bo Sköld, generalsekreterare för Parasport Sverige.

– Vinge har ett brett och långvarigt engagemang för svensk elitidrott. En viktig del av vår framgång kommer av att vi hittar talangfulla individer och låter dem växa inom sina specialområden. Det är något vi har gemensamt med Parasport Sverige, och det är glädjande att vi fortsatt får stödja verksamheten med affärsjuridisk rådgivning, säger Johan Winnerblad, Styrelseordförande Vinge.

Vinge är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ca 500 medarbetare. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg samt i Bryssel.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Parasport Sverige har rollen som både Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté och är ett av 72 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 11 idrotter. 

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

2 av 3 paralympier funderar på att sluta – lever på existensminimum20.5.2024 13:57:55 CEST | Pressmeddelande

Två av tre svenska paralympier funderar på att avsluta sina idrottskarriärer på grund av att den ekonomiska situationen inte är hållbar. Det visar en färsk undersökning från Sveriges Paralympiska Kommitté som släpps idag, med 100 dagar kvar till Paralympics i Paris. För att få ekonomin att gå ihop arbetar 80 % av de tillfrågade vid sidan av sin idrottskarriär, ofta på heltid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye