Stångåstaden

Stångåstaden en av landets mest attraktiva arbetsplatser

Dela
Hela 96 % av Stångåstadens medarbetare uppger att de jobbar på en mycket bra arbetsplats. Ett resultat som gör att Stångåstaden, Linköpings största bostadsbolag, fortsatt är en av de mest attraktiva arbetsplatserna i landet. Stångåstaden fick även ta emot en hedersutmärkelse för att ha varit placerade på listan över Sveriges mest attraktiva arbetsplatser samtliga åtta år som bolaget deltagit i undersökningen.
Stångåstaden Great Place to Work 2023
Stångåstaden Great Place to Work 2023

Great Place To Work offentliggjorde idag sin lista över Sveriges bästa arbetsplatser som bygger på resultatet från medarbetarundersökningar. Undersökningen visar att 96% av Stångåstadens medarbetare tycker att de jobbar på en mycket bra arbetsplats vilket gör att Stångåstaden kvalar in på listan över de mest attraktiva medelstora företagen i landet. Ett resultat som tillsammans med en hög kundnöjdhet gör att Stångåstaden har den åtråvärda mixen av både nöjda medarbetare och kunder.

-          Vi är ett värderingsstyrt företag där medarbetaren ges ett stort ansvar. Vi strävar hela tiden efter en arbetsplats med stor frihet, där det är ok att göra fel och där folk vågar testa. Vår vision, ett steg före, och vår värdegrund uppmuntrar oss att tänka nytt, att utmana både oss själva och våra arbetssätt. Det är en oerhörd tillgång och hjälper oss att ständigt anpassa vår verksamhet till nya utmaningar och förändringar som sker i vår omvärld, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Bakom det höga engagemanget ligger många års arbete med värderingar, kultur och medarbetarinflytande. Ett arbete som inte har något slutdatum.

-          Det som utmärker vår kultur är att vi inte nöjer oss. Just därför fortsätter vi vår förändringsresa tillsammans med våra medarbetare. Under året kommer stort fokus att ligga på att fortsätta utveckla både värdegrund och arbetssätt och vi gör det på vårt eget sätt med stor delaktighet och mycket engagemang. Vi vill vara en lärande organisation som hela tiden utvecklas, säger Malin Wettre HR-chef på Stångåstaden.

Några resultat ur undersökningen:

  • 100 % tycker att man blir väl mottagen när man börjar här
  • 96 % tycker att man kan vara sig själv på Stångåstaden
  • 96 % uppger att man som medarbetare ges mycket ansvar
  • 94 % av medarbetarna är stolta över hur Stångåstaden bidrar i samhället
  • 94 % är stolta över att berätta var man arbetar
  • Allt sammantaget tycker 96 % att det här en mycket bra arbetsplats

På sajten ”Livet på Stångis”, berättar våra medarbetare själva om hur vardagen ser ut på Stångåstaden. Syftet med sajten är att ge potentiella och nya medarbetare en levande bild av hur det är att arbeta hos oss och visa upp hur vi är som arbetsgivare. Kolla in sajten här: livet.stangastaden.se

För mer information, kontakta gärna:
Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden, telefon 072-574 96 60
Malin Wettre, HR- och Affärsstödschef Stångåstaden, telefon 013-20 86 61

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Stångåstaden Great Place to Work 2023
Stångåstaden Great Place to Work 2023
Ladda ned bild

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde och förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Byggkris i Sverige. Vad kan vi göra?27.2.2024 11:43:33 CET | Blogginlägg

Förutsättningarna för bostadsbyggande har på kort tid helt förändrats. Nästan alla drar i handbromsen just nu vilket leder till en överhängande risk för att vi får en förvärrad bostadsbrist i många städer om några år. Stångåstaden är ett av de bostadsbolag som lyckats hålla igång en hög produktionstakt. Det kan vi göra tack vare stark finansiell ställning, låg belåning och att vi verkar i en stark kommun. Men vi och alla andra städer behöver reformer och bättre förutsättningar för att vi ska klara av både bostadsförsörjning och nödvändiga renoveringar de kommande åren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye