Serviceföretagen

Prisregn över kampanjen Ett Riktigt Viktigt Jobb

Dela
Almega Serviceföretagens kampanj Ett Riktigt Viktigt Jobb vann två stora kommunikationspriser igår. Silver i Spinngalans pris för bästa arbetsgivarvarumärke och guld i det internationella Sabre Awards pris för årets svenska kampanj. Kampanjen, som belyser städning och städarens viktiga roll i samhället, har ökat intresset för städyrket.

Intresset för att jobba som städare har ökat markant, tack vare Ett Riktigt Viktigt Jobb-kampanjen. Över en miljon har tagit del av kampanjen, av dessa är det främst människor under 45 år. Innan kampanjens start kunde 21 procent tänka sig att jobba som städare, och efter kampanjen hade siffran stigit till 35 procent.

– Städning berör varenda människa i samhället. Därför är det extra kul att Ett riktigt Viktigt Jobb nåtts av så många människor. Vi hoppas att fler intresserar sig för städbranschen och också ser på möjligheterna i branschen, säger Emma Unevik, styrelseordförande, Almega Serviceföretagen.

Almega Serviceföretagen har länge arbetat med att ändra den förlegade bilden av städning, där fokus ofta varit på oseriösa aktörer och dåliga arbetsförhållanden. Almega Serviceföretagen representerar omkring 900 städföretag som arbetar aktivt med att visa de möjligheter som finns i branschen.

– Vi har länge arbetat för att höja branschens status. Kampanjen Ett Riktigt Viktigt Jobb belyser städning som ett samhällsbärande jobb, där städaren får stå i fokus. En viktig kampanj som lyfter städbranschen och ger en ny fräsch bild av städning, säger Michelle Jacobsson, kommunikatör, Almega Serviceföretagen.

Om kampanjen

Almega Serviceföretagen står bakom kampanjen Ett Riktigt Viktigt Jobb och vill med den ge en mer modern och korrekt bild av städning. Kampanjens syfte är att höja städarens och städbranschens status, samt att städarna ska känna sig stolta över sina livsviktiga insatser. Almega serviceföretagen har tagit fram kampanjen tillsammans med byrån Spotlight.

Mer information om kampanjen hittas här: www.ettriktigtviktigtjobb.se 

För mer information, kontakta:

Michelle Jacobsson, kommunikatör, Almega Serviceföretagen

tel: 072-0194590 , mejl: michelle.jacobsson@almega.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Från vänster: Maria Wimnell, Spotlight , Michelle Jacobsson, Almega Serviceföretagen, Simon Zingerman, Spotlight
Från vänster: Maria Wimnell, Spotlight , Michelle Jacobsson, Almega Serviceföretagen, Simon Zingerman, Spotlight
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vi är bransch- och arbetsgivar­organisationen för landets service­företag, där branscherna facility management, fönsterputs, hemservice, sanering och städ ingår. Totalt har föreningen 1 300 medlems­företag som tillsammans sysselsätter över 55 000 personer.

Följ Serviceföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Serviceföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye