Svenska Friidrottsförbundet

SM 2025 till Karlstad och Kil: "Spännande koncept"

Dela
I samband med Svensk Friidrotts förbundsårsmöte i Söderhamn meddelades att Karlstad och Kil har utsetts till arrangörer av Friidrotts-SM 2025. "Vi hade tre riktigt starka kandidater, men ett samarrangemang mellan Karlstad och Kil känns extra spännande", säger Svenska Friidrottsförbundets arrangemangsansvarige Magnus Malmsborg.

När Svensk Friidrott skulle välja SM-arrangör inför 2025 fanns tre starka ansökningar att välja mellan – Sollentuna, Uppsala och Karlstad/Kil – och till slut föll valet på den sistnämnda arrangören.

- Det hade blivit ett bra arrangemang vilken vi än hade valt, så den här gången var det lite av ett "lyxproblem" att välja. Det som till slut blev tungan på vågen för Karlstad och Kil var just det att vi har att göra med ett samarrangemang mellan en större och en mindre ort. Vi tycker att det är ett spännande koncept och det blir mycket intressant att se vad det kan innebära att delar av arrangemanget hamnar i Kil, säger Magnus Malmsborg, som även tror att den nya anläggningen i Karlstad kan skapa ett extra stort intresse.

Frida Pettersson (C) ordförande i tillväxtutskottet i Karlstads kommun:

- Vi är väldigt stolta och glada över att Karlstad åter fått förtroendet att vara värdstad för Friidrotts-SM. Det ska bli så roligt att få visa upp våra nya fina arenor och det stärker bilden av Karlstad som en av Sveriges främsta idrottsstäder.

Stefan Holm, höjdhoppslegendar och styrelseledamot i Kils AIK:

- Fantastiskt roligt för en förhållandevis liten förening som Kils AIK att få vara med och arrangera SM i friidrott och vi ser mycket fram emot att göra det i samarbete med IF Göta.

Bilder

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye