IF Metall

Eva Burman ny chefredaktör på Dagens Arbete

Dela
Eva Burman tar över rollen som chefredaktör, ansvarig utgivare och vd på Dagens Arbete. Hon tillträder tjänsten under augusti.
Eva Burman. Foto: Mikael Andersson
Eva Burman. Foto: Mikael Andersson

Eva Burman har en mångårig erfarenhet av journalistiskt arbete i en rad roller och chefsbefattningar. Närmast kommer hon från tjänsten som chefredaktör och ansvarig utgivare på Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter.

– Det är med stor glädje jag kan konstatera att vi gått i hamn med en ny chefredaktör, ansvarig utgivare och VD för Dagens Arbete. Eva har en gedigen erfarenhet och kunskap om branschen. Hon har i ord och handling stått upp för det fria ordet och är en mycket driven och kraftfull person som jag ser mycket fram emot att få jobba tillsammans med, säger Martin Gunnarsson, ordförande i Dagens Arbetes styrelse.

– Det känns mycket hedrande och inspirerande att ta över som chefredaktör på Dagens Arbete. Tidningen har en stor och viktig grupp av läsare och lyfter relevanta frågor, säger Eva Burman.  

Fakta: Dagens Arbete:

  • Dagens Arbete är industriarbetarnas tidning och görs i tre olika editioner för medlemmar i IF Metall, GS-facket och Pappers.
  • Dagens Arbete granskar industriarbetslivets villkor och skriver om för medlemmarna relevanta fackliga och samhällspolitiska frågor.
  • Dagens Arbete ges ut av tidningsbolaget Dagens Arbete AB. Bolaget ägs av de tre industrifackförbunden IF Metall, GS-facket och Pappers.
  • Tidningen redigeras efter oberoende journalistiska principer och ansluter sig till det medieetiska systemet. Tidningen är medlem i Sveriges tidskrifter.

Frågor Besvaras av:

Martin Gunnarsson 0707-156695

Eva Burman: 0702-627033

Bilder

Eva Burman. Foto: Mikael Andersson
Eva Burman. Foto: Mikael Andersson
Ladda ned bild

Om

IF Metall
IF Metall
Olof Palmes gata 11
105 52 Stockholm

08-786 80 00http://www.ifmetall.se

IF Metall är ett feministiskt fackförbund med cirka 300 000 medlemmar som tillsammans arbetar för rätten till ett bra och tryggt arbete.Vi arbetar inom stora delar av den svenska industrin, bland annat inom plast-, läkemedels-, byggnadsämnes-, stål-, kemi- och verkstadsindustrin.

Följ IF Metall

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IF Metall

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye