Stockholms stad

Ny rektor på Skarpatorpsskolan

Dela
Marion Sarmiento blir ny rektor på Skarpatorpsskolan i Skarpnäck. Botkyrka, Kungsholmen och Liljeholmen är några av hennes tidigare arbetsplatser.
Lärare i Botkyrka och rektor i Skarpnäck. Marion Sarmiento blir rektor på Skarpatorpsskolan. Foto: Privat
Lärare i Botkyrka och rektor i Skarpnäck. Marion Sarmiento blir rektor på Skarpatorpsskolan. Foto: Privat

Marion Sarmiento kommer närmast från Nybohovsskolan i Liljeholmen där hon varit rektor i fyra år.

- Nu är det dags för mig att ta mig an nya utmaningar och ett nytt uppdrag. Jag har haft fina år på Nybohovsskolan där mina medarbetare och jag har genomfört ett framgångsrikt utvecklingsarbete tillsammans.

De senaste tio åren har Marion Sarmiento arbetat som skolledare i Stockholms stad, främst på skolor i innerstan och dess närområden. På hennes meritförteckning finns också flera år som lärare i Botkyrka.

- Att söka till Skarpatorpsskolan i Skarpnäck nu var ett medvetet val. Det är bra för mig som skolledare att möta elever och medarbetare i olika geografiska och socioekonomiska områden. Det berikar mitt ledarskap och utvecklar rektorsrollen.

Fler elever med hopp  

Marion Sarmiento har en stark drivkraft. Utbildning ska leda till att barn och ungdomar får tro och hopp om framtiden. Som lärare i norra Botkyrka kunde hon se det tydligt. Hennes elever gick ut årskurs nio med stärkt förväntan och tro på sig själva. Marion Sarmiento vill se den effekten hos fler elever och valde därför att bli skolledare.

- När jag hade arbetat som lärare i flera år och sett hur skolan kunde göra skillnad för mina egna elever ville jag skapa bättre förutsättningar för ännu fler elever. Nu ser jag fram emot att göra skillnad för eleverna i Skarpnäck tillsammans med medarbetarna på Skarpatorpsskolan.

Fakta och bakgrund 

Marion Sarmiento blir ny rektor på Skarpatorpsskolan. Hon tillträder den 1 april. Tidigare rektor går i pension. 

Skarpatorpsskolan i Skarpnäck har cirka 560 elever och 100 medarbetare. Skolan är lokaliserad på tre adresser och har elever både inom grundskola och grundsärskola.

Skarpatorpsskolan  

Skarpatorpsskolans grundsärskola

Marion Sarmiento kommer närmast från Nybohovsskolan. Mer om arbetet där finns på webbplatsen Pedagog Stockholm

Kontakt: Marion Sarmiento, rektor, marion.sarmiento.aguilera@edu.stockholm.se och telefon 08-508 222 90.

Siffror om lärare och rektorer i Stockholms stad

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasieskolor.

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 130 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns 30 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Det finns cirka 360 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Lärare i Botkyrka och rektor i Skarpnäck. Marion Sarmiento blir rektor på Skarpatorpsskolan. Foto: Privat
Lärare i Botkyrka och rektor i Skarpnäck. Marion Sarmiento blir rektor på Skarpatorpsskolan. Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum