Region Örebro län

Nytt stöd till länets folkhögskolor bidrar till ett rättvist system

Dela
Sedan tidigare finns ett bidrag, det så kallade mobilitetsstödet, vars syfte är att underlätta studenters rörlighet så att de kan läsa vilka kurser och program de vill vid vilken folkhögskola som helst utan att hindras av geografiska gränser. Efter beslut i regionala tillväxtnämnden utökas stödet vilket kommer länets folkhögskolor till nytta.

- Överenskommelsen om bidraget är bra, men det har en svaghet. Det omfattar inte de folkhögskolor som tar emot studenter från det egna länet och det vill vi nu åtgärda, säger Charlotta Englund (C), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

- Nu ger vi de rörelsedrivna folkhögskolorna och filialerna som finns i Örebro län rätt till mobilitetsstöd oavsett varifrån deras studenter kommer. Det gör systemet betydligt mer rättvist än tidigare, säger Joakim Carlsson (S), vice ordförande i regionala tillväxtnämnden.

- Vår ambition är att erbjuda ett system som är både rättvist och enkelt för så väl studenter som skolor. Genom att komplettera mobilitetsstödet med ett beslut om inomlänsstudier tar vi ytterligare ett steg mot det målet, säger Håkan Stålbert (KD), ledamot i regionala tillväxtnämnden.

Kontakt

Charlotta Englund, ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 076-725 78 20

Joakim Carlsson, vice ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 073-550 59 81

Håkan Stålbert, ledamot i regionala tillväxtnämnden, telefon: 073-081 65 27

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Projekt ska skapa nytt centrum för utbildning och innovation inom järnvägssektorn6.5.2024 07:59:00 CEST | Pressmeddelande

Det är nödvändigt att stärka kompetensförsörjningen inom järnväg och logistik om tågrelaterade problem så som förseningar och inställda avgångar ska kunna lösas. Det menar Region Örebro läns regionala tillväxtnämnd som fattat beslut om att stödja projekt Railcenter Hallsberg med 4,5 miljoner kronor. Projektet genomförs tillsammans med Kumla och Hallsbergs kommun.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye