Svenska Bandyförbundet

Sverige imponerade igen - storseger mot USA

Dela
Efter tisdagens VM-premiärseger mot Norge fortsatte det svenska herrlandslaget att imponera under onsdagen. Detta då USA planenligt besegrades med hela 13-1.

Det svenska herrlandslaget har fått en planenlig drömstart på världsmästerskapet i Åby/Växjö. Tisdagens 16-2-seger i premiären mot Norge följdes nämligen under onsdagen upp med en fin 13-1-seger mot USA. Detta efter att Sandvikens Albin Airisniemi inlett målskyttet redan i den andra matchminuten.

– Det är en bra match, tycker jag. Vi gör mycket av de saker vi hade pratat om. Fart på bollen, alla är delaktiga och vi skapar lite fasta situationer. Vi får skjuta lite hörnor, så det är en bra match, tycker jag, säger Airisniemi.

Bland de saker som stack ut i positiv bemärkelse för de blågula i matchen fanns självklart målmaskinen Christoffer Edlund (sex mål mot USA och totalt nio på två matcher i mästerskapet), men även den VM-debuterande målvakten Anton Andersson, som assisterade till ett av Edlunds mål med ett fint utkast. Överlag tycks också känslan i det svenska laget vara att pusselbitarna börjar falla på plats för det, till stora delar, helt nya landslaget.

– Vi spelar inte så mycket ihop med varandra så även de här matcherna är bra. Vi får chansen att spela ihop oss lite och känna lite på varandra. Det är två fighter som är bra att ha med sig nu när vi ska ta oss an Finland och Kazakhstan till helgen, säger Albin Airisniemi.

Ja, för nu väntar en vilodag under torsdagen för herrlandslaget innan fredagskvällen bjuder på den, på pappret, klart svåraste uppgiften i gruppspelet. Detta då Finland, som tidigare under onsdagen även de tog sin andra raka seger i gruppspelet då de besegrade Kazakhstan med 8-1, står på andra sidan.

– Det är alltid tufft och fysiskt mot Finland. Man lär vara hundraprocentig i både kropp och huvud. Då behöver vi vara här liksom. Finland är duktiga på att försvara och har snabba spelare i kontringslägen, så det blir perfekt med vilodag imorgon och få vila upp sig för att vara igång ordentligt till fredag, säger Albin Airisniemi.

Matchfakta: Sverige - USA (H)

Mål: 1-0 2’ Albin Airisniemi (Martin Landström), 2-0 6’ Christoffer Edlund (Erik Pettersson), 3-0 19’ Christoffer Edlund (Martin Landström), 4-0 22’ Albin Airisniemi (Linus Pettersson, hörna), 5-0 34’ Martin Landström, 6-0 37’ Martin Landström (Viktor Spångberg), 7-0 38’ Christoffer Edlund (Martin Karlsson), 7-1 46’ Daren Richardson (Alexander Zitouni, frislag), 8-1 47’ Christoffer Edlund, 9-1 48’ Erik Pettersson (Albin Airisniemi, hörna), 10-1 52’ Christoffer Edlund (Dennis Henriksen), 11-1 54’ Christoffer Fagerström (Dennis Henriksen), 12-1 84’ Christoffer Edlund (Anton Andersson), 13-1 86’ Joel Broberg (Martin Karlsson).

Hörnor: SWE: 20 (2) USA: 1 (0)

Utvisningar: SWE: 1x10 min 1x5 min USA: 1x10 min

Publik: 163 personer, Eriksson Arena, Åby

Domare: Mats-Olof Gustavsson (HD), Harri Pietiläinen, Joakim Grothaug (AD), Andreas Jebsen Mikkelsen (4:e)

Läs mer om mästerskapet, se spelschema och köp biljetter på den officiella VM-hemsidan >>

Se hela intervjun med Albin Airisniemi nedan:

För att se videon från bandyplay.se måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye