Svenska Brottningsförbundet

EM-truppen i brottning uttagen

Dela
I veckan presenterade Svenska Brottningsförbundet landslagstruppen till EM i Zagreb 17-23 april, där vi hittar flera goda medaljchanser bland de totalt 11 brottarna.

På herrsidan är sju brottare uttagna. De på förhand största medaljhoppen är stockholmstrion Alex Kessidis i 87 kg, Zakarias Berg i 82 kg och Albin Olofsson i 77 kg. Samtliga tre har stått för imponerande internationella prestationer under säsongen och hör till favoriterna i respektive viktklass.

Det kanske största guldhoppet hittar vi dock på damsidan, där regerande Europamästaren Jonna Malmgren går in som favorit i 53 kg. I fjol var guldmedaljen något av en sensation med tanke på att det var Jonnas första mästerskap som senior, men sedan dess har hon radat upp internationella turneringssegrar och för bara några veckor lade hon beslag på ytterligare en EM-titel när U23-EM avgjordes i Rumänien. I damernas trupp hittar vi också Johanna Lindborg och Tindra Sjöberg, som båda visat god form under säsongen. Rutinerade Lindborg är en van mästerskapsbrottare med bland annat bronsmedalj från EM 2020 och en femteplats från VM 2021, och 22-årige Tindra Sjöberg tog brons vid U23-EM under vintern.

EM går i Zagreb, Kroatien, 17-23 april och den svenska truppen är följande;

WW
Jonna Malmgren, 53 kg
Evelina Hulthén, 57 kg
Johanna Lindborg, 62 kg
Tindra Sjöberg, 68 kg

GR
Ardit Fazljija, 60 kg
Alexander Bica, 63 kg
Niklas Öhlén, 67 kg
Albin Olofsson, 77 kg
Zakarias Berg, 82 kg
Alex Kessidis, 87 kg
Aleksandar Stjepanetic, 97 kg

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Brottningsförbundet
Svenska Brottningsförbundet
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

http://www.swedewrestling.se

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye