Kulturhuset Spira

Vårens dansföreställningar i Kulturhuset Spira

Dela
I vår presenterar Kulturhuset Spira flera dansföreställningar. Bland annat gör Dance Spira Extended upp med normer och förväntningar i Strike. Det blir också ett spännande möte mellan dans och klassisk musik i Eldfågeln, där äldre dansar tillsammans med professionella dansare i en saga baserad på ett av Igor Stravinskijs mest kända verk.
Strike, Dans Spira Extended. Foto: Lars Kroon
Strike, Dans Spira Extended. Foto: Lars Kroon

SLICK
SLICK är en dansperformance som slår knockout på publiken. Sofia Södergård äntrar scenen transformerad till dragkingen Qarl Qunt och låter oss följa med bakom kulisserna på hans fjärde världsturné.

Teatersalongen, Kulturhuset Spira fredag 31 mars klockan 19.00
Läs mer: https://www.smot.se/slick/

Snövit med Kiev Grand Ballet
Den klassiska sagan om Snövit presenteras i balettföreställningen Kiev Grand Ballet, till tonerna av Bogdan Pavlovskys musik. Föreställningen arrangeras av Artform Production i samarbete med den norska föreningen Kultur for Folket för att stödja ukrainska balettdansare och för att bevara ukrainsk klassisk balettkonst.

Konsertsalen, Kulturhuset Spira lördag 1 april klockan 17.00
Läs mer: https://www.smot.se/snovit/

Strike
Strike är en interaktiv dansföreställning om normer, förväntningar och styrkan i gemenskap. Ett samtida dansverk skapat av Dans Spira Extended, som är Kulturhuset Spiras egen ensemble för nyutexaminerade dansare. Vad händer när vi tillsammans står upp för någonting och gör vår röst hörd? Vilket motstånd kan vi möta i oss själva och i andra när vi tar kampen?

Kammaren, Kulturhuset Spira, tisdag 11 april klockan 19.00
Läs mer: https://www.smot.se/strike/

Strike spelas även som skolföreställning i Habo, Värnamo och Borås i mars och april, samt i Kulturhuset Spira i april.

Houseworkshop med Viktor Fröjd
En workshop med fokus på rytmisk och polyrytmisk housedans, ledd av dansaren och koreografen Viktor Fröjd. Viktor visar exempel på bland annat grundsteg och koreografi. Klasserna är öppna för alla från 12 år och uppåt, med eller utan housevana.

Kammaren, Kulturhuset Spira, fredag 14 april klockan 16.30
Läs mer: https://www.smot.se/houseworkshop-med-viktor-frojd/

Call of the void
En dansföreställning av Nicole Neidert om den ensamma människans briljans, styrka, meningslöshet och ambivalens. Call of the void utgår från sinnestillståndet i en människa när hon befinner sig vid randen av ett stup och använder ett artificiellt, upphöjt uttryck för att närma sig vår innersta mänsklighet.

Teatersalongen, Kulturhuset Spira, lördag 22 april klockan 19.00
Läs mer: https://www.smot.se/call-of-the-void/

Eldfågeln
Jönköpings Sinfonietta och koreografen Charlotta Öfverholm har tillsammans skapat en dansföreställning baserad på ett av Igor Stravinskijs mest uppskattade musikverk. På scen dansar äldre tillsammans med professionella dansare i en saga om den magnifika eldfågeln – en varelse med magiska fjädrar som kan hjälpa människor ur svåra situationer.

Konsertsalen, Kulturhuset Spira, söndag 14 maj klockan 15.00
Läs mer: https://www.smot.se/eldfageln/

Eldfågeln spelas även som skolföreställning i Kulturhuset Spira, vecka 19-20.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Strike, Dans Spira Extended. Foto: Lars Kroon
Strike, Dans Spira Extended. Foto: Lars Kroon
Ladda ned bild

Om

Kulturhuset Spira
Kulturhuset Spira
Kulturgatan 3
553 24 Jönköping

010 - 242 80 80https://www.smot.se/

Kulturhuset Spira är hemmaplan för Smålands Musik & Teater och navet för professionell scenkonst i Jönköpings län. På våra scener och på turné erbjuder vi musik, teater, dans, opera och musikal för publik i alla åldrar. Välkommen att bli en upplevelse rikare.

 

Följ Kulturhuset Spira

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kulturhuset Spira

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye