Familjebostäder

Familjebostäders års- och hållbarhetsredovisning 2022: Ökad trygghet och mer fastighetsunderhåll

Dela
Familjebostäder har under 2022 trots tuffare ekonomiska förutsättningar fortsatt att bygga nya hyresrätter och stärka vårt underhåll. Ett ökat fokus på trygghetsarbetet i de områden där otryggheten är störst har gett resultat.

Familjebostäder är en av Stockholms största hyresvärdar. Omkring 44 000 stockholmare har sitt hem hos oss. Vår ambition är att skapa hem för en enklare vardag, där våra hyresgäster trivs i sina hem, bostadsområden och med oss som hyresvärd. Året präglades av flera utmaningar i vår omvärld, med oro, energikris och kraftigt stigande priser.

- Vi har kunnat hålla igång nyproduktionen trots stigande kostnader. Tydligare prioriteringar och förändrade arbetssätt gör att vi får ut mer av varje satsad krona och kan genomföra nödvändigt underhåll i snabbare tempo. Under 2022 hade vi också ett särskilt fokus på trygghetsåtgärder i allmänna utrymmen och i utemiljöerna som gör att vi ökar vårt trygghetsindex – allra mest i Rinkeby, säger Jonas Schneider, vd för Familjebostäder.

Från årets hållbarhetsrapport och årsredovisning:

  1. Vi hade inflyttning i nästan 400 hyresrätter och påbörjade bygget av ytterligare 400
  2. Underhållsinsatserna ökade rejält, tack vare ett bra resultat från år 2021
  3. Vår klimatpåverkan minskade ytterligare med 12 procent lägre utsläpp av växthusgaser och 5,6 procent minskad energianvändning.
  4. Satsningar på trygghet i våra prioriterade områden ökade trygghetsindex till 79,9 – störst lyft såg vi i Rinkeby
  5. Antalet friställda lägenheter till Bostadsförmedlingen ökade med 40 procent tack vare ett systematiskt arbete med oriktiga hyresförhållanden.

Här hittar du Familjebostäders års- och hållbarhetsredovisning 2022.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Familjebostäder
Familjebostäder
Hammarby Fabriksväg 67, Box 92100,
120 07 Stockholm

https://www.familjebostader.com/
Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar 21 000 bostäder i Stockholm, där mer än 44 000 stockholmare bor. Vår vision är att skapa hem för en enklare vardag. Vi erbjuder hyresrätter där underhåll och service ingår. Vi renoverar och bygger nytt med framtiden i sikte - energisnålt och uppkopplat. Det ska vara enkelt att bo hos oss.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum