Svenska Bandyförbundet

Blixtinkallad - då blev Aronsson målskytt direkt i VM-debuten

Dela
Så sent som under torsdagsmorgonen kallades Bella Aronsson in i den svenska VM-truppen och efter att ha tagit sig till Åby under dagen blev VSK-stjärnan målskytt direkt i 6-0-segern mot Finland

Under torsdagsmorgonen fattade det svenska damlandslagets ledning beslut om att det inte fanns möjlighet för vidare VM-spel för Villa Lidköpings Moa Friman (mer om det här) och istället ringdes Västerås Bella Aronsson in med kort varsel. Efter att ha lämnat arbetsplatsen och gjort de närmare 40 milen i bil för att ta sig till Eriksson Arena i Åby kastades 24-åringen därefter direkt in i VM-hetluften i torsdagskvällens match mot Finland.

– Olle (Wiberg, förbundskapten reds. anm.) ringde i morse när jag var på jobbet, så det var bara att ladda om och köra på, säger Aronsson och konstaterar att det inte blev tal om några vidare förberedelser för hennes del.

– Jag vet faktiskt inte om jag har gjort det. Jag fick frågan här innan hur det kändes, men jag sa att jag tänker nog inte så mycket, utan nu kör vi bara.

Matchen då? Den vann de regerande världsmästarinnorna från Sverige komfortabelt och kontrollerat med 6-0. Ett resultat som bland annat innebär att AIK-målvakten Ellen Ahrnberg fick hålla nollan i sin VM-debut.

– Jag tycker vi gör en stabil insats. Jag såg inte matchen igår (5-0-segern mot USA), men jag förstod att det var lite nerver då, men att det ändå var en bra match och jag tycker att vi gör en bra match idag också. Så vi rullar på, säger Bella Aronsson, som även fick kröna en intensiv dag med att bli målskytt i sin VM-debut.

– Ja, det var väl ingen dunderträff (skratt), men det var ett mål och alla mål räknas. Det var jättekul.

Imorgon väntar dubbla utmaningar för svenskorna då USA först står för motståndet klockan 10.00 och under seneftermiddagen, klockan 17.00, väntar sedan mästerskapets andra möte med Finland. Just att möta samma motstånd dagarna efter varandra är också något som VSK-stjärnan Aronsson medger blir lite speciellt.

– Det är klart att det blir lite speciellt så, men vi vet vad vi ska göra. Vi kommer köra på med vårt och hoppas att det går lika bra imorgon, säger hon.

Matchfakta: Sverige - Finland (D)

Mål: 1-0 1’ Linnea Larsson, 2-0 12’ Tilda Ström (Mathilda Eklund), 3-0 16’ Ida Friman (Viktoria Karlsson), 4-0 25’ Sanna Gustafsson (Viktoria Karlsson), 5-0 36’ Ida Friman, 6-0 52’ Gabriella Aronsson

Hörnor: SWE: 11 (0) FIN: 3 (0)

Utvisningar: SWE: - FIN: 3x6 min

Publik: 176 personer, Eriksson Arena, Åby

Domare: Steph Johnson (HD), Eric Hemmesch, Hannah Pettersson (AD)

Läs mer om mästerskapet, se spelschema och köp biljetter på den officiella VM-hemsidan >>

Se hela intervjun med Bella Aronsson nedan:

För att se videon från bandyplay.se måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Bandyförbundet
Svenska Bandyförbundet
Vänerparken 13
462 35 Vänersborg

08-699 63 47https://www.svenskbandy.se/

Svenska Bandyförbundet är ett oberoende specialförbund inom Riksidrottsförbundet och har till uppgift att främja och administrera den organiserade bandyn i Sverige, och att företräda den internationellt.

Förbundet är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt arbetar mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt mot rasism och varje annan form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Svensk bandy vilar på starka traditioner, men strävar samtidigt mot framtidens bandygemenskap genom att aktivt jobba med frågor där schyssta villkor är i fokus. I bandy ska lirarna få vara lirare på sina villkor.

Följ Svenska Bandyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye