Svenska Tennisförbundet

Robin Söderling slutar som Davis Cup-kapten

Dela
Robin Söderling har av hälsoskäl valt att lämna sitt uppdrag som förbundskapten för Sveriges herrlandslag i tennis.

Söderling har sedan sommaren 2022 haft time-out från kaptensrollen. Nu väljer han att avsluta uppdraget för att prioritera sin hälsa och sin familj.

Under sin tid som kapten (2020-2022) ledde Söderling landslaget till två Davis Cup-slutspel, med ett matchfacit på 3–2 i sina fem landskamper.

– Det var både vår och Robins förhoppning att han skulle återvända som kapten under 2023. Men hälsan går före allt och vi stöttar Robin i hans beslut. Han har med sina kunskaper, erfarenheter och stora engagemang gjort ett fantastiskt arbete som kapten och jag hoppas att vi i framtiden kommer att se Robin i en ny roll i svensk tennis, säger Christer Sjöö, generalsekreterare Svenska Tennisförbundet.

I Söderlings frånvaro har herrlandslaget letts av företrädaren Johan Hedsberg. Nu startar arbetet med rekryteringen av en ny kapten.

12-17 september avgörs gruppspelet i Davis Cup Finals, dit Sverige har kvalificerat sig för tredje året i rad. Sverige har lottats i grupp A med Chile, Italien och Kanada som avgörs i Bologna, Italien.

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Tennisförbundet
Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41 Stockholm

010-444 04 10https://www.tennis.se

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundet har över 120 000 medlemmar organiserade i sju regioner och drygt 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA- titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har över 14000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar. Läs mer på www.tennis.se

Följ Svenska Tennisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Tennisförbundet

Inget avancemang för tennisdamerna – föll mot Storbritannien12.11.2023 19:55:02 CET | Pressmeddelande

Storbritannien blev en för tuff uppgift för Sverige i playoff-mötet i Billie Jean King Cup. Efter 1–3 förlusten väntar fortsatt spel i grupp 1 nästa år. – Vi har haft en tydlig målsättning hela veckan och det är att vi skulle vinna den här matchen. När vi samlades inför matchen sa vi att vi skulle slutföra det vi kommit hit för. Tyvärr förlorade vi, men jag är samtidigt stolt över tjejernas insats, säger förbundskapten Johanna Larsson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum