Stiftelsen Skansen

Hoppfallerej! Skansen och Astrid Lindgrens Värld ställer till med kalas för Emil i Lönneberga 

Dela
Emil i Lönneberga fyller 60 år och det firas med en stor jubileumshelg 13–14 maj när Astrid Lindgrens Värld kommer till Skansen. Det blir två dagar fyllda av skoj, lek och musik – träffa favoritkaraktärer ur Astrid Lindgrens sagovärld, gå på hyllningskonsert med folkkära artister, se teaterföreställningar och delta i mängder av roliga aktiviteter för små som stora.
Hoppfallerej – Astrid Lindgrens Värld på Skansen firar Emil i Lönneberga.
Hoppfallerej – Astrid Lindgrens Värld på Skansen firar Emil i Lönneberga.

Den 13-14 maj blir det kalas så att det brakar om det när Astrid Lindgrens Värld kommer tillbaka till Skansen. Emil i Lönneberga fyller 60 år i år och det firas med riktig småländsk auktion där alla intäkter går till Rädda Barnen, teaterföreställningen Emils lyckade vanvettsaffärer på auktionen i Backhorva, allsång med Fröken Prysselius, marknad, täljning vid Snickerboa och mycket mer. Dessutom gästas Skansen av ännu fler av Astrid Lindgrens älskade karaktärer som Pippi, Kling och Klang. 
 
– Emil i Lönneberga är en jubilar som berört i generationer och som tillsammans med Astrid Lindgrens fantastiska sagovärld symboliserar en tidlös anda av att vara sig själv och att lyfta barn som egna individer i en vuxenvärld. Det om något är väl värt att fira! På Skansen ser vi fram emot en helg fylld med skoj, lek och ett och annat hyss, säger Matilda Klein, evenemangschef på Skansen.  
 
Helgen markerar även 10-årsjubileum av samarbetet mellan Skansen och Astrid Lindgrens Värld. 

Hyllningskonsert med Timbuktu, Amanda Bergman och Jakob Hellman 

Lördag den 13 maj firas Emil i Lönneberga dessutom med en stor tv-sänd hyllningskonsert på Sollidenscenen. Pär Lernström programleder kvällen och artister som Timbuktu, Kristin Amparo, Amanda Bergman, Mattias Alkberg, Ana Diaz, Emil Svanängen, Sarah Riedel, Jakob Hellman och Nicolai Dunger framför nya tolkningar av de välkända Emilvisorna – Idas sommarvisaHujedamejDu käre lille snickerbo och många flera. 
 
– Emil var Astrid Lindgrens egen favoritkaraktär, hon beskrev skrivandet som att ”komma hem”. Astrid var också mycket involverad i skapandet av filmerna, då alla de kända Emil-visorna kom till i samarbete med Georg Riedel. Det här är sånger som de allra flesta svenskar kan sjunga med i, de förtjänar att leva vidare i många år. Därför är det storartat att Sarah Riedel över 50 år senare har producerat en coverskiva med några av våra mest omtyckta samtida artister. Och att artisterna kommer till Skansen och Astrid Lindgren-dagarna för en hyllningskonsert är naturligtvis inget mindre än förgrömmat roligt och hedrande, säger Cilla Nergårdh, VD på Astrid Lindgren Aktiebolag.   

Alla aktiviteter under Hoppfallerej på Skansen 

  • Gammeldags auktion. Var med på en riktig småländsk auktion på Bollnästorget med familjen Svensson från Katthult och ropa hem fina föremål! Alla intäkter går till Rädda Barnen. 

  • Teaterföreställning. Under teaterföreställningen Emils lyckade vanvettsaffärer på auktionen i Backhorva får vi följa Emil när han ger sig iväg på auktion, till pappa Antons stora förtret. 

  • Allsång med Fröken Prysselius. Sjung med när Fröken Prysselius bjuder in till allsång och gästas av Pippi, Kling och Klang.
  • Täljning vid Snickerboa. Oavsett om du gjort hyss eller inte kan du prova på att tälja. 

  • Mingel med Luffarorkestern. Stanna upp och lyssna på Luffarorkestern när de luffar runt och spelar visor ur Astrids Lindgrens stora visskatt. 

  • Balansera på taknock. Prova att göra det på en taknock, precis som Madicken.
  • Tipspromenad. Vad kan du egentligen om Astrid Lindgrens karaktärer och litteratur? Testa dina kunskaper på tipspromenaden. 

  • Lek och skoj. Prova lekar från förr, som att gå styltgång och rulla tunnband. Utmana en vän på vår inte-stöta-marken-bana och hoppa i höstack.
  • Tv-sänd hyllningskonsert på Sollidenscenen, den 13 maj, kl 17.00. Konserten ingår i entrén till Skansen och är ett samarbete med Astrid Lindgren Aktiebolag, Universal Music Sweden och TV4. Kvällen spelas in och kommer sändas på TV4 i sommar.

Hoppfallerej – Astrid Lindgrens Värld på Skansen, den 13-14 maj kl 10-17 

Förköp biljett! Slipp stå i kö och förköp din biljett redan nu på skansenbiljett.se 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hoppfallerej – Astrid Lindgrens Värld på Skansen firar Emil i Lönneberga.
Hoppfallerej – Astrid Lindgrens Värld på Skansen firar Emil i Lönneberga.
Ladda ned bild
Hoppfallerej – Astrid Lindgrens Värld på Skansen.
Hoppfallerej – Astrid Lindgrens Värld på Skansen.
Ladda ned bild
Emil i Lönneberga fyller 60 år. Byline: The Astrid Lindgren Company / Makarna Berg / Björn Berg
Emil i Lönneberga fyller 60 år. Byline: The Astrid Lindgren Company / Makarna Berg / Björn Berg
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Djurgårdsslätten 49-51
115 21 Stockholm

08 - 442 80 00http://www.skansen.se/sv

Mitt på den gröna ön Djurgården i Stockholm finns Skansen. En plats som levandegör upplevelser av natur och kultur – nu, då och i framtiden. Stiftelsen Skansen är världens äldsta friluftsmuseum, grundat 1891 av Artur Hazelius, och varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till oss.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Två helger av historisk inspiration och samtida kunskap under Skansens Trädgårdsdagar2.5.2024 14:59:23 CEST | Pressmeddelande

För tredje året i rad bjuder Skansen in till Trädgårdsdagarna, en härlig upplevelse för trädgårdsentusiaster i alla åldrar – från möten med trädgårdsmästare och blomsterutställning i anrika Skogaholms herrgård till kurser, trädgårdsmarknad och naturpyssel. Den 18–19 maj och den 25–26 maj fylls Stockholms mest historietäta park med inspiration och kunskap inför den stundande trädgårdssäsongen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye