SEAT Sverige

Säljstart i Sverige för SEAT MÓ 50, eldriven mobilitet för en ny generation

Dela
Nu startar försäljningen av SEAT MÓ 50 på svenska marknaden. Den smidiga och mångsidiga elmopeden vänder sig till en ny generation förare som föredrar att ta sig fram utan utsläpp och buller. Dessutom erbjuder den generös förvaring, ett portabelt batteri i form av en kabinväska, uppkoppling, stark motor på 4kW och en lång räckvidd på upp till 172 km.
SEAT MÓ 50 är den nya generationens elmoped.
SEAT MÓ 50 är den nya generationens elmoped.
 • Nu lanseras SEAT MÓ 50, en eldriven moped som delar mycket av tekniken och designen hos sin kraftfullare syskonmodell SEAT MÓ 125
 • Den nya elmopeden levererar en effekt på hela 4kW (klassas som EU moped, klass I) med en topphastighet på 45 km/h
 • SEAT MÓ 50 erbjuder tre körlägen, enkel uppkoppling och en oslagbar räckvidd på upp till 172 km
 • Batteriet är det starkaste på marknaden, hela 5,6 kWh och är dessutom portabelt som en kabinväska för enkel hantering och laddning.

"SEAT MÓ 50 tar elektrifierad urban mobilitet till en ny generation av förare som vill njuta av friheten att röra sig smidigt i staden utan utsläpp och buller", säger Lucas Casasnovas, chef på SEAT MÓ. "SEAT MÓ 50 har många likheter med sin kraftfullare syskonmodell SEAT MÓ 125 men är anpassad för en bredare målgrupp, utan att kompromissa kvalitet, prestanda eller uppkoppling."

SEAT MÓ 50 tar med sig mycket av tekniken hos motorcykeln SEAT MÓ 125. Elmopedens drivlina har en avancerad borstlös elmotor som producerar en effekt på 4kW och 100Nm vridmoment vid motorn som är integrerad i bakhjulet. Den är kopplad till ett 5,6 kWh litiumjonbatteri som ger upp till 172 km räckvidd per laddning i ECO-läge baserat på den officiella testcykeln.

"SEAT MÓ 50 är en perfekt produkt för den svenska marknaden med en medveten befolkning där många idag söker lösningar för en mer hållbar livsstil.", säger Per Brinkenberg, märkeschef för SEAT och CUPRA, och tillägger, "Just nu kan vi dessutom erbjuda ett förmånligt MC-lån som gör att månadskostnaden ligger i nivå med ett månadskort i kollektivtrafiken."

Det finns tre körlägen att välja mellan: City, Sport och Eco, samt ett backningsläge för att underlätta manövrering. SEAT MÓ 50 är utrustad med en 4kW motor vilket ger den effekt som krävs för att enkelt ta sig fram på stadens gator oavsett lutning eller belastning. I sportläget tar det bara ca 3,8 sekunder att nå toppfart.

Att ladda batteriet är enkelt, antingen kopplar du in laddsladden direkt när du parkerat mopeden eller så kan du plocka ur batteriet och enkelt frakta det likt en kabinväska till ditt hem eller till kontoret och ladda det i ett vanligt hushållsuttag. Möjligheten att enkelt plocka ur batteriet förenklar laddningen och minskar betydligt risken för stöld. Batteriet laddas fullt på så lite som 6-8 timmar.

Med appen "SEAT MÓ Connect" på din smartphone kan du spåra ditt fordon och få fram information om position och statusuppdateringar. SEAT MÓ 50 är även utrustad med två USB-portar så att du kan hålla telefoner och andra enheter fulladdade oavsett hur långt du åker.

Produktinformation och tekniska fakta:

 • Färgval: Barcelona Grey och Tarifa Blue.
 • Förvaringsutrymme: Plats för två hjälmar under sätet
 • Motorstyrka: 4kW
 • Batteri: 5,6 kWh (portabel kabinväska)
 • Räckvidd: upp till 172 km
 • Topphastighet: upp till 45 km/h
 • Acceleration (0-45): ca. 3,8 sec
 • Växel: Automatisk med back
 • Uppkoppling: SEAT MÓ Connect, tjänster ingår i 3 år
 • Pris: från 63 900 kronor
 • MC-lån: från 995 kronor i månaden*
 • Garanti: 2 år på mopeden och 4 år eller 4000 mil på batteriet
 • Körkort: Behörighet B och/eller AM gäller

Försäljningen av SEAT MÓ 50 är nu igång på svenska marknaden, kontakta din närmaste SEAT MÓ återförsäljare för att få veta mer. https://www.seat.se/hitta-aterforsaljare.

*SEAT MC-lån 36 mån, 25% kontant, 30% restskuld, rörlig ränta baserat på VWFS basränta (eff. ränta 8,45% apr 2023). SEAT MC-lån erbjuds genom Volkswagen Finans Sverige AB, ett helägt dotterbolag inom Volkswagen Group.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

SEAT MÓ 50 är den nya generationens elmoped.
SEAT MÓ 50 är den nya generationens elmoped.
Ladda ned bild
SEAT MÓ 50 erbjuder oslagbar räckvidd på upp till 172 km.
SEAT MÓ 50 erbjuder oslagbar räckvidd på upp till 172 km.
Ladda ned bild
Förvaringsutrymmet under sätet är mycket generöst med plats för bland annat två hjälmar och laddsladd.
Förvaringsutrymmet under sätet är mycket generöst med plats för bland annat två hjälmar och laddsladd.
Ladda ned bild
Möjligheten att enkelt plocka ur batteriet förenklar laddningen och minskar betydligt risken för stöld,
Möjligheten att enkelt plocka ur batteriet förenklar laddningen och minskar betydligt risken för stöld,
Ladda ned bild

Länkar

Om

SEAT Sverigehttp://www.seat.se

SEAT MÓ är SEAT S.A.s affärsenhet dedikerad till mikromobilitet. Med fokus på elektriska produkter och tjänster är ambitionen att erbjuda hållbar och prisvärd elektrisk mobilitet I en urban miljö.

I hjärtat av Barcelona, CASA SEAT, erbjuder SEAT MÓ 100 % elektriska mobilitetslösningar genom två eKickscooters, MÓ 65 och 25 samt en moped, MÓ 50, och en motorcykel, MÓ 125, som redan finns på 15 marknader.

SEAT S.A. är det enda företaget som designar, utvecklar, tillverkar och marknadsför bilar i Spanien. Det multinationella företaget, som är medlem i Volkswagen-koncernen, har sitt huvudkontor i Martorell (Barcelona) och säljer fordon under varumärkena CUPRA och SEAT.

Följ SEAT Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SEAT Sverige

SEAT S.A.: det förflutna, nuet och framtiden för mobiliteten i Spanien12.5.2023 12:36:28 CEST | Pressmeddelande

Det förflutna, nuet och framför allt framtiden för SEAT S.A. möttes på bilmässan Automobile Barcelona. Under evenemanget gick företaget igenom sin mer än 70-åriga historia och firade 30 år i Martorell. Dessutom presenterades CUPRA Tavascan och den virtuella konceptbilen CUPRA DarkRebel. Företaget meddelade också att dess nya urbana elbil kommer att tillverkas i Martorell och får namnet CUPRA Raval.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum