Innovationsföretagen

Nytt kollektivavtal för Innovationsföretagen

Dela
Innovationsföretagen har idag tecknat kollektivavtal med Sveriges Ingenjörer, Sveriges Arkitekter och Unionen. De nya avtalen sträcker sig över 24 månader och rymmer även pensionsavsättningar. Den totala kostnadsramen är 7,4 procent.

- Vi är särskilt glada över att ha utvecklat löneprocessen i vårt löneavtal med Sveriges Ingenjörer och Sveriges Arkitekter, så att parterna på företaget tillsammans kan arbeta bättre med lönebildningen, och på så sätt hitta en balanserad nivå för löneökningarna, säger Kajsa Eldin som är förhandlingschef på Innovationsföretagen.

Löneavtalet med Sveriges Ingenjörer och Sveriges Arkitekter är ett sifferlöst löneökningsavtal, där löneökningarna bestäms utifrån företagets ekonomiska och marknadsmässiga förutsättningar. Löneavtalet med Unionen omfattar löneökningar med 4,1 procent från den 1 april 2023 och 3,1 procent från den 1 april 2024, om inte parterna lokalt kommer överens om annat.

Utöver löneökningarna utges flexpensionspremie med 1,1 procent. Premierna kommer att öka med ytterligare 0,2 procent från den 1 april 2024 så att de då uppgår till 1,3 procent.

Avtalen gäller under perioden 1 april 2023 till 31 mars 2025.

Kollektivavtalet berör cirka 42 700 årsanställda tjänstemän vid ca 850 företag.

Bilder

Om

Innovationsföretagen
Innovationsföretagen
Storgatan 19
11451 Stockholm

08-762 67 00http://www.innovationsforetagen.se

Välkommen till Innovationsföretagen

Innovationsföretagen är ett bransch- och arbetsgivarförbund som representerar innovativa företag inom den kunskapsintensiva tjänstesektorn. Vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för en världsledande arkitekt- och ingenjörsbransch. Det gör vi dels genom opinionsbildning, dels genom att erbjuda medlemsservice.

Läs mer på www.innovationsforetagen.se

Följ Innovationsföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Innovationsföretagen

Nytt system för arbetstillstånd behöver styra hårdare mot kortare handläggningstider12.5.2023 14:08:28 CEST | Pressmeddelande

Migrationsverket presenterade idag en ny modell för att hantera arbetstillståndsärenden i syfte att främja högkvalificerad arbetskraftsinvandring. Bransch- och arbetsgivarorganisationerna TechSverige, Innovationsföretagen och Teknikföretagen är positiva till regeringens ambitioner men pekar på att den modell som presenterats idag behöver vässas för att träffa rätt och ger flera inspel till utformningen av det nya systemet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum