Serviceföretagen

Nytt kollektivavtal tecknat för specialservice

Dela
Almega Saneringsföretagen har idag tillsammans med Fastighetsanställdas förbund träffat ett nytt kollektivavtal för Specialserviceföretag. Det nya avtalet löper på 24 månader och har ett avtalsvärde på 7,4 procent.
Fotograf: Helene Grynfarb
Fotograf: Helene Grynfarb

– Vi har efter konstruktiva förhandlingar tecknat avtal inom de ramar, det så kallade märket, som arbetsmarknadens parter är överens om. Det säger Marcus Lindström, chef för Almega Serviceföretagen och ansvarig avtalsförhandlare.

Kollektivavtalet berör drygt 32 000 årsanställda medarbetare i 986 företag.

Almega strävar efter de bästa förutsättningarna för både företag och medarbetare. Att erbjuda attraktiva villkor är avgörande för tjänsteföretagens framgång. Tillsammans skapar vi en bra arbetsmarknad: under avtalsförhandlingarna, men framför allt varje dag på arbetsplatserna i samtal mellan företagare och medarbetare. I avtalsrörelsen 2023 tecknar Almega sammanlagt ca 130 avtal, flest av alla arbetsgivarorganisationer.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Helene Grynfarb
Fotograf: Helene Grynfarb
Ladda ned bild

Länkar

Om

Almega Sanerings­företagen är en bransch- och arbetsgivar­organisation som representerar sanerings­företag som arbetar mot företag, offentliga verksamheter och privatpersoner. Vi arbetar för ett bättre företagsklimat och stärker arbetsgivare, så att välmående företag kan släppa fram fler jobb. Almega Sanerings­företagen har 155 medlems­företag som tillsammans sysselsätter drygt 5 000 anställda och omsätter omkring 6 miljarder årligen.

Följ Serviceföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Serviceföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum