Stockholms läns sjukvårdsområde

Pressmeddelande: Utökad vård i Rissne

Dela
Nu öppnar en regiondriven barnmorskemottagning i Rissne. Det innebär en efterlängtad förstärkning av mödrahälsovård i området. Dessutom flyttar Rissne vårdcentral och Rissne barnavårdscentral till samma adress. Tillsammans erbjuder de nära vård till hela familjen.
Foto: Yanan Li
Foto: Yanan Li

Den nyöppnade barnmorskemottagningen kommer bland annat erbjuda mödrahälsovård, preventivmedelsrådgivning, gynekologisk cellprovtagning och provtagning för sexuellt överförbara sjukdomar. Den innebär en förstärkning av mödrahälsovård i ett geografiskt område som idag saknar någon barnmorskemottagning.

- Det känns roligt att öppna en ny mottagning i Rissne och kunna välkomna kvinnor som idag saknar en barnmorskemottagning i sitt närområde. Vi ser också fram emot ett nära samarbete med Rissne vårdcentral och Rissne barnavårdscentral. Tillsammans kan vi erbjuda en bred palett av vård där våra olika specialistkunskaper används, säger Kristina Gombrii, verksamhetschef för Barnmorskemottagningar Stockholm Norra i Stockholms läns sjukvårdsområde, Region Stockholm.

Vården i Rissne samlas på en adress

Rissne vårdcentral och Rissne barnavårdscentral flyttar också in i samma fastighet på Kavallerivägen 24. Här på andra sidan torget får de nyrenoverade funktionella lokaler som är anpassade efter deras behov. Barnmorskemottagningen och barnavårdscentralen kommer dela lokal på våning sex. Rissne vårdcentral öppnar en vecka senare på plan två.

- Vi ser verkligen fram emot att få välkomna våra patienter till en ny fräsch mottagning den 24 april. Här kommer vi kunna erbjuda kvalitativ vård i funktionella och tillgängliga lokaler, säger Ulf Aringer, verksamhetschef för Rissne vårdcentral.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Yanan Li
Foto: Yanan Li
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms läns sjukvårdsområde
Stockholms läns sjukvårdsområde
Solnavägen 1
113 65 Stockholm

08-123 40 444https://www.slso.regionstockholm.se/

SLSO ansvarar för Region Stockholms egenägda hälso- och sjukvård inom områdena psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel samt ansvarar för Regionalt kunskapscentrum för kris och katastrofpsykologi. Vi bedriver också omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet inom dessa områden tillsammans med Karolinska Institutet (KI) och andra lärosäten. Tillsammans är vi cirka 12 000 medarbetare och en av Sveriges största vårdgivare. 

Följ Stockholms läns sjukvårdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms läns sjukvårdsområde

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum