VisitDenmark

Ny gigantisk labyrint

Dela
I den lilla danska byn Gilleleje på Nordsjälland, mest är känt för sina vackra stränder och badhotell, har en gigantisk stor grön labyrint vuxit fram. Med sina 50 000 kvadratmeter, stor som åtta fotbollsplaner, är den en av världens största. Från och med den 28 april kan barn och vuxna, likt Harry Potter, testa sina färdigheter i att hitta vägen ut.
Ny gigantisk labyrint. Foto: Gilleleje Labyrinten
Ny gigantisk labyrint. Foto: Gilleleje Labyrinten

Besökare kommer att navigera genom labyrinten genom att svara på 40-80 frågor i en frågesport. Det finns olika frågeteman och svårighetsgrader. Genom svaren guidas du vänster eller höger. Om du svarar rätt blir du guidad rätt väg ut genom labyrinten. Svarar du fel hamnar du i en återvändsgränd och måste gå tillbaka. Totalt är labyrintens gångstigar 7 kilometer, men avståndet kan variera för barn och vuxna.

Det kan ta några timmar, kanske upp till tre, att fullfölja de längsta gångstigarna mellan träden, men det finns kortare stigar på cirka en kilometer för barn.

Ägaren och skaparen av labyrinten är Hans Peter Rafn Sørensen och hans fru. I tre år har de arbetat med labyrinten genom att plantera 90 000 pilträd och 800 granar.

Enligt Hans Peter är labyrinten en av de största i världen.

Frågesporten finns tillgänglig på danska, engelska och tyska.

För priser och öppettider, se www.gillelejelabyrinten 

Kontakter

Bilder

Ny gigantisk labyrint. Foto: Gilleleje Labyrinten
Ny gigantisk labyrint. Foto: Gilleleje Labyrinten
Ladda ned bild

Länkar

Om

VisitDenmark
VisitDenmark
No. 18 Grand Central Centralplan 15
11120 Stockholm / Sweden

+46 (0) 768 35 00 31http://www.visitdenmark.com

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum