Nytt kollektivavtal med SEKO inom Telekom

Dela
TechSverige inom Almega har idag tillsammans med SEKO, Service- och kommunikationsfacket, träffat ett nytt kollektivavtal för telekombranschen. Det nya avtalet löper på 24 månader och har ett samlat avtalsvärde på 7,4 procent. Inom kostnadsramen ryms även avsättning till flexpension.

– Våra förhandlingar med SEKO har varit konstruktiva, även om många komplexa frågor rymts inom ramen för flera veckors förhandlingar. Tillsammans har vi tagit ansvar och tecknat avtal inom de ramar arbetsmarknadens parter är överens om. Det säger Einar Humlin som är förhandlingschef på TechSverige.

Såväl löne- som villkorsavtalet innehåller möjligheter att skapa företagsnära och lokala lösningar i viktiga frågor för företagen och medarbetarna.

Avtalen för telekombranschen berör drygt 17 000 årsanställda medarbetare i ca 145 företag.

– Det nya kollektivavtalet skapar stabila förutsättningar så att medlemsföretagen fortsatt kan vara konkurrenskraftiga på den snabbt föränderliga arbetsmarknad och i den omvärld vi befinner oss i, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på TechSverige.


För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om

TechSverige
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.techsverige.se/

TechSverige är en medlemsorganisation för alla företag inom techsektorn. Tillsammans med våra medlemmar driver och utvecklar vi marknaden för tech.

Vi är idag cirka 1 400 medlemsföretag som tillsammans har närmare 100 000 medarbetare och är ett av nio samverkande förbund inom Almega.

Följ TechSverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TechSverige

Techbranschens bidrag till svensk ekonomi når nya toppnivåer22.11.2023 07:30:00 CET | Pressmeddelande

En rapport från bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige visar att techbranschens bidrag till svensk ekonomi når nya rekordnivåer. Techbranschens omsättning 2022 landade på över 1000 miljarder kronor och bidraget till BNP uppgick till 350 miljarder kronor – vilket överstiger det samlade BNP-bidraget från den traditionella basindustrin. Det innebär skatteintäkter på över 150 miljarder kronor – mer än statens utgifter för försvar och rättsväsende tillsammans.

Lansering av plattform för att främja digital kompetens13.10.2023 14:00:00 CEST | Pressmeddelande

Idag lanserar TechSverige "Digital Skills and Jobs Platform, Sweden" – en unik plattform som är en del av ett omfattande EU-initiativ för att främja digital kompetens och inkludering i Sverige och hela Europa. Plattformen ska utgöra det centrala navet för alla som söker kunskapsutbyte eller information om aktiviteter, insatser och utbildningar med målet att stärka sin egen eller andras digitala kompetens. Sverige är en av 21 medlemsstater inom EU som har lanserat sin nationella plattform.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum