Škoda Sverige

Populära laddhybriden Superb iV återigen beställningsbar

Dela
En av Škodas mest klassiska modeller, Superb Combi, erbjuds nu igen som laddhybrid (iV).
Superb iV
Superb iV

En tekniskt avancerad kombi med plats för hela familjen och hållbarhet i fokus, det är Superb Combi iV. Modellen lanserades i februari 2020 och blev snabbt en av Škodas mest populära modeller men har på grund av den knappa tillgången på halvledare och komponenter haft ett beställningsstopp. Nu öppnas den åter till försäljning.

Under Superb Combi iV:s motorhuv döljer sig ett avancerat laddhybrid drivsystem som kombinerar elmotorns miljöfördelar med förbränningsmotorns långa räckvidd. I kombination ger de en lägre förbrukning och möjlighet till en dynamisk körning med en systemeffekt på upp till 218 hk / 400 Nm.

Räckvidden tar dig 59 km på eldrift (i Style-utförande) enligt WLTP, och modellen erbjuds med bensinmotorn 1.4 TSI 218 hk DSG (automatväxlad).

Superb iV erbjuds med tre olika utrustningsnivåer; Style, Sportline och L&K.

Škoda Superb iV utsågs 2020 till ”Årets Familjebil” av tidningen Motorföraren med motiveringen ”en stor bil som passar alla familjens åldersgrupper, genomgående hög kvalitet, tar steget in i den elektrifierade världen med låga utsläpp, samt smart funktionalitet”. Superb Combi iV är både välutrustad och erbjuder generösa utrymmen för alla passagerare. Bagageutrymmet rymmer 510 liter, eller vid behov 1800 liter med nedfällda säten. Givetvis erbjuder Škoda Superb iV alla tillgängliga säkerhetssystem och modellen har belönats med högsta möjliga femstjärniga betyg av Euro NCAP.

Škoda Superb Combi iV kostar från 538 400kr (Style). Kontakta din återförsäljare av Škoda för beställning och besök skoda.se för mer information.

Koldioxidutsläpp - 26-33 g/km, blandad körning (WLTP)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Škoda Sverige
Škoda Sverigehttp://www.skoda.se

ŠKODA AUTO

› Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”NEXT LEVEL ŠKODA”-program för framtiden: att utöka modellportföljen inom elbilssegmentet, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.

› Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: FABIA, SCALA, OCTAVIA, SUPERB, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ och ENYAQ iV.

› Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.

› Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar ŠKODA AUTO självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.

› Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.

› Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Följ Škoda Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Škoda Sverige

Škodas helelektriska framtid lyser på eCarExpo Göteborg28.11.2023 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Škoda kommer att delta när Europas största elbilsmässa intar Göteborg den 1–3 december. Under evenemanget kommer Škoda presentera flera versioner av sin flaggskeppsmodell Enyaq för modellår 2024, som har fått förbättrad räckvidd, snabbare laddning och högre motoreffekt. Dessutom ges en exklusiv förhandsvisning av Škodas helelektriska framtid genom en designstudie i lera av den kompakt-SUV som preliminärt kallats för ”Small”. Den förväntas ha en prislapp på cirka 25 000 euro och planeras att lanseras 2025.

Nu är helt nya Škoda Superb här – längre räckvidd som laddhybrid och med ökad komfort3.11.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den fjärde generationen Škoda Superb bygger vidare på föregångarnas styrkor och erbjuder en än mer sofistikerade design, med mer utrymme, högre komfort och toppmodern teknik. I den nya generationen utökas även räckvidden till 100 km (WLTP) för den som väljer nya Superb som laddhybrid. Nya Superb får även de väl mottagna och innovativa Škoda Smart Dials – programmerbart klimatkontrollsreglage som kan anpassas till förarens favoritfunktioner. Dessutom kan nya Superb fås med senaste generationen LED Matrix-strålkastare och flera nya avancerade assistans- och säkerhetssystem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum