Stockholms stad

Avtal om lärplattform klart för grundskolor

Dela
Utbildningsförvaltningen har skrivit avtal med Infomentor om lärplattform för grundskolan. Hösten 2024 kommer Stockholms stads grundskolor att börja använda den digitala lärplattformen. Det innebär också att de inte längre kommer att använda vissa funktioner i skolplattformen, eftersom avtalen för dessa går ut.

Grundskolorna kommer att använda lärplattformen för elevdokumentation, planering, bedömning och frånvaro- och närvarohantering. 

- Nu kan vi börja planera för hur Infomentor kan bli ett så bra stöd som möjligt för grundskolorna i deras arbete, säger Patrik Kärkkäinen, IT- och digitaliseringschef på utbildningsförvaltningen.  

Medarbetare, elever och vårdnadshavare kommer att få information om hur lärplattformen fungerar innan de ska börja använda den. Vårdnadshavare kommer att kunna använda en app eller logga in via webben.   

Startar hösten 2024 

Förutom lärplattform upphandlar Stockholms stad också systemstöd för schema i grundskolan. Upphandlingar av systemstöd pågår även för Stockholms stads förskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildning. Planen är att samtliga lärplattformar och övriga systemstöd ska börja användas hösten 2024.  

 Bakgrund

  • Några av avtalen för system i skolplattformen går ut och därför gör Stockholms stad nya upphandlingar.  
  • Beslut om upphandling togs av utbildningsnämnden i februari 2022 och upphandlingar påbörjades samma år.    
  • Projekt för utveckling och införande påbörjas under 2023. 
  • Under 2024 påbörjas införande av nya lärplattformar och övriga systemstöd. 
  • Arbetet med upphandling och införande beräknas pågå till och med 2025. 
  • Tidplan för upphandlingarna finns på Stockholms stads webb

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Snart börjar vi rusta upp Östermalmstorg8.12.2023 07:58:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår förberedelser inför upprustningen av Östermalmstorg till ett levande, tryggt och tillgängligt stadstorg. Den första byggetappen i projektet är att renovera växtbäddarna för de befintliga träden på södra sidan av torget. Där står Östermalmsgrillen idag. En av förberedelserna inför byggstarten är att kiosken ska flytta till en annan tillfällig plats på torget under byggtiden. Ägarens plan är att flytta byggnaden söndagen 10 december. När byggnaden är flyttad startar arbetet med att rusta upp torget.

Fritids- och framtidsmässan samlar utställare för barn och unga med funktionsnedsättning6.12.2023 16:07:45 CET | Pressmeddelande

Den 16 februari 2024 arrangerar Stockholms stad Fritids- och framtidsmässan i Eriksdalshallen. Mässan riktar sig till barn och unga med funktionsnedsättning och deras anhöriga. På mässan finns utställare som exempelvis funktionsrättsorganisationer, stadens fritidsgårdar, Kulturskolan samt olika föreningar. Besökare kan få information om utbildnings- och arbetsmöjligheter anpassat för personer med funktionsnedsättning. Dessutom kan besökare även pröva på en mängd olika aktiviteter som till exempel judo, bowling och dans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum