Avtal om lärplattform klart för grundskolor
Grundskolorna kommer att använda lärplattformen för elevdokumentation, planering, bedömning och frånvaro- och närvarohantering.
- Nu kan vi börja planera för hur Infomentor kan bli ett så bra stöd som möjligt för grundskolorna i deras arbete, säger Patrik Kärkkäinen, IT- och digitaliseringschef på utbildningsförvaltningen.
Medarbetare, elever och vårdnadshavare kommer att få information om hur lärplattformen fungerar innan de ska börja använda den. Vårdnadshavare kommer att kunna använda en app eller logga in via webben.
Startar hösten 2024
Förutom lärplattform upphandlar Stockholms stad också systemstöd för schema i grundskolan. Upphandlingar av systemstöd pågår även för Stockholms stads förskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildning. Planen är att samtliga lärplattformar och övriga systemstöd ska börja användas hösten 2024.
Bakgrund
- Några av avtalen för system i skolplattformen går ut och därför gör Stockholms stad nya upphandlingar.
- Beslut om upphandling togs av utbildningsnämnden i februari 2022 och upphandlingar påbörjades samma år.
- Projekt för utveckling och införande påbörjas under 2023.
- Under 2024 påbörjas införande av nya lärplattformar och övriga systemstöd.
- Arbetet med upphandling och införande beräknas pågå till och med 2025.
- Tidplan för upphandlingarna finns på Stockholms stads webb.
Nyckelord
Kontakter
UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson
Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se
Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.
Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.
Om
I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.
Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.
Följ Stockholms stad
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad
Fyra parkeringstjänster ersätter Betala P17.9.2024 08:33:14 CEST | Pressmeddelande
I slutet september försvinner Stockholms stads egen betaltjänst Betala P och ersätts med fyra auktoriserade betaltjänster att välja mellan. Från och med idag erbjuder EasyPark, ePARK, Mobill och Parkster stockholmarna möjlighet att betala för parkering på gatumark i staden utan extra avgift.
Pressinbjudan: Välkommen till första spadtaget för Ulvsunda idrottscentrum16.9.2024 09:00:25 CEST | Pressinbjudan
Nu går startskottet för ett efterlängtat idrottscentrum i Ulvsunda. S:t Erik Markutveckling har gett Skanska i uppdrag att omvandla Pripps gamla bryggeri i Bromma till ett modernt idrottscentrum. Anläggningen, på cirka 25 000 kvadratmeter, ska rymma hallidrotter som handboll, basket, innebandy och volleyboll. Utrymmen planeras även för bordtennis, dans, brottning, fäktning, judo med mera.
Nya metoder tillgängliggör städers historiska byggnadsritningar11.9.2024 09:30:00 CEST | Pressmeddelande
Den 19 september är det dags för konferensen City Memories på ArkDes i Stockholm. Då presenterar stadsarkiven i Stockholm, Köpenhamn och Budapest nya metoder för att utforska och tillgängliggöra historiska byggnadsritningar. Det bidrar både till att förstå dåtidens stadsliv och till att ge nya perspektiv på dagens stadsutveckling.
Efterlängtad konstgräsplan invigd i Örby9.9.2024 12:57:08 CEST | Pressmeddelande
I strålande sol invigdes Sjöängens bollplan lördagen 7 september. Den tidigare grusplanen har fått ett välkommet lyft och kommer att vara till stor glädje för många i området framöver.
Hur vill du utveckla Gamla stan?6.9.2024 10:42:00 CEST | Pressmeddelande
Gamla stan har som en del av den nya stadsmiljözonen fått fler möbler och växter, färre parkeringar och begränsad biltrafik. Nu vill Stockholms stad utveckla Gamla stan ännu mer och vill veta vad alla som besöker, bor eller jobbar i Gamla stan tycker. Vilka platser är bra? Vilka borde förbättras? Och hur ska stadsmiljözonen utvecklas framåt?
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum