Sveriges Kvinnoorganisationer

Feminister, kvinnoorganisationer och ungdomsförbund lanserar upprop mot surrogathandeln

Dela
Idag lanserar ett 30-tal feminister, kvinnoorganisationer och ungdomsförbund ett nytt upprop mot handeln med kvinnor och barn i surrogatindustrin. Bland undertecknarna finns tidigare utrikesminister Margot Wallström, Grön Ungdoms språkrör Rebecka Forsberg, Centerkvinnornas ordförande Malin Bergman och Kristdemokratiska kvinnoförbundets ordförande Sarah Kullgren.

Undertecknarna kräver att Sverige ska införa ett förbud mot internationella surrogatarrangemang. Företag som förmedlar eller marknadsför surrogatarrangemang bör inte få verka i Sverige då deras verksamhet strider mot kvinnors och barns rättigheter och svensk lagstiftning.

- De senaste veckorna har det folkliga engagemanget mot surrogathandeln vuxit. Upprörda människor hör av sig till oss. Nu startar vi ett upprop för att ta tillvara deras engagemang. Vi är många som anser att Sverige har ett ansvar för att svenska medborgare utnyttjar fattiga kvinnor i andra länder, säger Clara Berglund, generalsekreterare för Sveriges Kvinnoorganisationer som tagit initiativ till uppropet.

Ta det av uppropet här

Skriv under uppropet här  

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Sveriges Kvinnoorganisationer
Sveriges Kvinnoorganisationer
Karlbergsv. 86A
113 35 Stockholm

https://sverigeskvinnoorganisationer.se/

Sveriges Kvinnoorganisationer är en partipolitiskt obunden paraplyorganisation för den svenska kvinnorörelsen. Vi samlar 50 medlemsorganisationer som tillsammans representerar över 130 000 kvinnor och flickor. Vi verkar för kvinnors och flickors frigörelse, fulla mänskliga rättigheter och ett jämställt samhälle. Vi arrangerar årligen Sveriges största jämställdhetskonferens Forum Jämställdhet genom vårt helägda bolag med samma namn. Vi hette tidigare Sveriges Kvinnolobby

Följ Sveriges Kvinnoorganisationer

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Kvinnoorganisationer

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum