Henrik Vinge utnämns till nytt regeringsuppdrag

Dela
Henrik Vinge kommer tills vidare fokusera på att etablera sig i rollen som ordförande för Trygghetsberedningen. Under den tiden lämnar han rollen som gruppledare för Sverigedemokraterna.

Idag presenterade justitieminister Gunnar Strömmer och Henrik Vinge de nya direktiven för Trygghetsberedningen. Denna parlamentariska kommitté ska utreda och lämna förslag på åtgärder för att minska återfall i brott. Uppdraget ska redovisas senast den 30:e april 2024.

Henrik Vinge har bett om att tills vidare bli befriad från uppdraget som gruppledare för att bland annat fokusera på att etablera sig i sin nya roll.

Henrik Vinge kommenterar:

- Under vårvintern har vi kunnat konstatera att arbetsformerna kopplade till Tidösamarbetet i stort sett fallit på plats. Samarbetet mellan regering och riksdagsmajoritet fungerar bra. Om jag vill prova på att göra någonting annat en period är detta en lämplig tidpunkt. Jag har sett fram emot det och är glad över att äntligen få sätta igång.

Hur Sverigedemokraternas gruppledning ska se ut under tiden kommer att presenteras i början av nästa vecka.

Kontakter

Bilder

Om

Sverigedemokraterna
Sveriges Riksdag
100 12 Stockholm

https://sverigedemokraterna.se/

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn som eftersträvar en hög grad av trygghet och samhörighet i det svenska samhället.

Partiet är representerade på kommunal, regional och nationell nivå samt i Svenska kyrkans högst beslutande organ.

Partiledare sedan 2005 är Jimmie Åkesson.

Följ Sverigedemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverigedemokraterna

Koranbrännare i medlemsregistret - lämnar under uteslutningsprocess1.9.2023 19:00:00 CEST | Pressmeddelande

Partiet blev varse om att en person, som under den senaste tiden anordnat flertalet aktioner där denne har eldat koraner, enligt rykte hade ett medlemskap i Sverigedemokraterna. Ryktet uppstod i samband med att personen själv påstått detta för medierna under sommaren. Det föranledde en undersökning av partiets medlemsregister och efter att medlemskapet bekräftats öppnades ett uteslutningsärende. Idag är personen inte längre medlem i partiet.

Jimmie Åkesson fortsätter Sverigeturnén29.8.2023 14:10:24 CEST | Pressmeddelande

Partiledare Jimmie Åkesson och partisekreterare Mattias Bäckström Johansson fortsätter nu sin turné landet runt och träffar partiets distrikt. På agendan står att möta medlemmar och prata om samarbetet med regeringen, partiets position och framtid. Det kommer även att finnas tid för media i samband med besöken, ring eller maila pressavdelningen för intresseanmälan och information om tider etc. Höstens turnéschema med distrikt och städer som kommer besökas: 31/8 Östergötland - Norrköping 1/9 Jönköping 5/9 Västra Götaland Norra - Vänersborg 6/9 Västra Götaland Västra - Mölndal 19/9 Skåne - Malmö 26/9 Halland - Halmstad 3/10 Sjuhärad - Borås 4/10 Skaraborg - Skövde 12/10 Södermanland - Eskilstuna 26/10 Örebro 27/10 Värmland - Karlstad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum