Henrik Vinge utnämns till nytt regeringsuppdrag

Dela
Henrik Vinge kommer tills vidare fokusera på att etablera sig i rollen som ordförande för Trygghetsberedningen. Under den tiden lämnar han rollen som gruppledare för Sverigedemokraterna.

Idag presenterade justitieminister Gunnar Strömmer och Henrik Vinge de nya direktiven för Trygghetsberedningen. Denna parlamentariska kommitté ska utreda och lämna förslag på åtgärder för att minska återfall i brott. Uppdraget ska redovisas senast den 30:e april 2024.

Henrik Vinge har bett om att tills vidare bli befriad från uppdraget som gruppledare för att bland annat fokusera på att etablera sig i sin nya roll.

Henrik Vinge kommenterar:

- Under vårvintern har vi kunnat konstatera att arbetsformerna kopplade till Tidösamarbetet i stort sett fallit på plats. Samarbetet mellan regering och riksdagsmajoritet fungerar bra. Om jag vill prova på att göra någonting annat en period är detta en lämplig tidpunkt. Jag har sett fram emot det och är glad över att äntligen få sätta igång.

Hur Sverigedemokraternas gruppledning ska se ut under tiden kommer att presenteras i början av nästa vecka.

Kontakter

Bilder

Om

Sverigedemokraterna
Sveriges Riksdag
100 12 Stockholm

https://sverigedemokraterna.se/

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn som eftersträvar en hög grad av trygghet och samhörighet i det svenska samhället.

Partiet är representerade på kommunal, regional och nationell nivå samt i Svenska kyrkans högst beslutande organ.

Partiledare sedan 2005 är Jimmie Åkesson.

Följ Sverigedemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna startar kyrkopolitiskt förbund12.2.2024 14:09:06 CET | Nyheter

Sverigedemokraterna tar idag ett viktigt steg mot att ytterligare stärka och fördjupa sitt engagemang för Sveriges kristna värdegrund och kulturarv genom att officiellt starta ett kyrkopolitiskt förbund inom partiet. Detta nya förbund syftar till att samordna och intensifiera arbetet med de frågor som hanteras inom kyrkan på ett sätt som både respekterar den kristna trostraditionen och möter dagens utmaningar. Initiativet till det kyrkopolitiska förbundet kommer i ett läge där intresset och engagemanget för kyrkans roll i samhället växer inom partiet. - Jag är glad över att vi tar steget att upprätta ett förbund inom Sverigedemokraterna. Det är många inom partiet som är starkt engagerade för vår kristna värdegrund, vårt kristna kulturarv och de frågor som hanteras inom kyrkan, säger Daniel Engström, gruppledare SD Kyrkomötesgrupp. Förbundet är tänkt att fungera som en bro mellan den traditionella kyrkopolitiken och partiets bredare politiska agenda, och därmed erbjuda en plattform för

Årets PISA-rapport visar på resultatet av den socialdemokratiska flumskolan5.12.2023 15:09:03 CET | Pressmeddelande

Idag presenterades den senaste PISA-rapporten, där svenska elevers kunskaper i läsförståelse, matematik och naturvetenskap utretts. Utredningen är utförd under den senare delen av Socialdemokraternas åtta år i regering, våren 2022. Resultatet vittnar om omfattande problem i den svenska skolan – problem som kan kopplas dels till Socialdemokraternas flumskola, dels till den massinvandringspolitik som varit rådande i Sverige under mycket lång tid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye