Svenska Brottningsförbundet

Jonna Malmgren till EM-final

Dela
Efter två raka segrar vid EM i Zagreb är Jonna Malmgren klar för EM-final i 53 kg, och har därmed chans att följa upp fjolårets guldmedalj med ytterligare en EM-titel. I finalen väntar Stalvira Orshush, Europamästare 2021 för Ryssland, men nu tävlandes för Ungern.

På väg till final radade Jonna upp fallsegrar mot meriterat motstånd: vinst i kvartsfinalen mot olympiern Zaynep Yetgil från Turkiet, och i semifinalen besegrades azeriskan Nazerova efter en knapp minut.

Finalpasset i Zagreb startar imorgon fredag 18:00. Senare i samma pass brottas Johanna Lindborg bronsmatch i 62 kg,

Kontakt på plats:

Zakarias Tallroth, landslagschef

tel: +46-8-6996327

zakarias.tallroth@brottning.rf.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Brottningsförbundet
Svenska Brottningsförbundet
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

http://www.swedewrestling.se

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

Jonna Malmgren tar en OS-plats till Sverige21.9.2023 21:49:23 CEST | Pressmeddelande

Svenska brottaren Jonna Malmgren har gjort ett imponerande världsmästerskap med många jämna matcher som slutade med en kvotplats till OS i Paris 2024. Efter en förlust i en tight bronsmatch, där hon fick möta indiskan Antim Panghal som vann U20-VM både 2022 och 2023, kämpade Jonna vidare om en hedrande femteplats. Detta var inte bara en match om en femteplats på världsmästerskapen, utan även en plats till OS nästa sommar.

Svenska brottare redo för VM och OS-kval med fyra seedade brottare5.9.2023 18:14:05 CEST | Pressmeddelande

Strålkastarna riktas mot Belgrad när svenska brottare gör sig redo att erövra världsscenen. I en utmaning som får pulserna att rusa och hjärtan att klappa i takt med spänningen, går det svenska brottningsteamet till kamp på det kommande Senior världsmästerskapet. De står inte bara inför chansen att erövra världsmästartitlar, utan även första steget på resan mot de eftertraktade Olympiska Spelen och det ser ljust ut för våra svenska brottare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum