Vänsterpartiet Stockholms stad

Stockholm antar nya riktlinjer för kollo

Dela
Det rödgröna styret presenterar nya riktlinjer för kolloverksamhet i Stockholms stad som syftar till att fler barn från ekonomiskt utsatta områden ska få åka på kollo. Beslutet om de nya riktlinjerna tas ikväll på kommunfullmäktiges sammanträde.

Tidigare har man strävat efter att fördela kolloplatserna jämnt över alla stadsdelar, men nu vill man i högre grad se till socioekonomi och särskilda behov när man fördelar platserna. Man vill också se till att de barn som tidigare ansökt och inte fått plats får förtur.

- Alla barn i Stockholm ska få möjlighet att åka på kollo, men det kan vara särskilt viktigt för de som inte har något sommarställe eller har råd att åka på resor, säger Alexandra Mattsson (V), förskole-, barn- och fritidsborgarråd i Stockholms stad.

Idag är andelen barn från Järva och Skärholmen som ansöker till kollo lägst i staden. Därför utökar också det rödgröna styret antalet platser på både prova-på-kollo och ordinarie sommarkollo i år. Till prova-på-kollo utökas antalet platser från 50 till 328, och till sommarkollo tillkommer 275 platser.

- Sommarlovet är utmanande för de barnfamiljer som har sämre ekonomi, när familjen behöver bära större kostnader och samtidigt ska försöka ha råd med aktiviteter. Därför är den här satsningen som vi gör på kollo väldigt viktig för barn och unga i Stockholm, säger Alexandra Mattsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Stockholms stad
Vänsterpartiet Stockholms stadhttp://www.stockholmsstad.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet är Stockholms stads tredje största parti med 15,4 %. Tillsammans med Miljöpartiet och Socialdemokraterna utgör vi det rödgröna styret i Stockholms stad. Vi arbetar tillsammans för ett öppet, jämlikt och klimatsmart Stockholm.

Följ Vänsterpartiet Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum