Svenska Brottningsförbundet

Nytt EM-guld till Jonna Malmgren

Dela
Det blev en ny EM-titel till Jonna Malmgren i 53 kg när EM i brottning avgjordes i Kroatiens huvudstad Zagreb.

Det blev en ny EM-titel till Jonna Malmgren i 53 kg när EM i brottning avgjordes i Kroatiens huvudstad Zagreb.

Jonna Malmgren vann finalen mot välmeriterade exilryskan Stalvira Orshush, sedan i fjol tävlandes för Ungern. Efter en lite avvaktande inledning tilldelades första poängen till Orshush, och svenskt underläge med 1-0 i paus.

I andra perioden rivstartade Malmgren och plockade åtta poäng inom loppet av femton sekunder. Efter behärskad brottning resten av matchen skrevs slutsiffrorna till 9-3 i svensk favör, och Jonnas andra raka EM-guld var ett faktum.

Jonna befäster därmed sin position som en av världens bästa brottare sin viktklass 53 kg. Ett riktigt formbesked av 21-åringen, som nu har siktet inställt på säsongens huvudmål: VM i Belgrad i september, som också är den första kvaltävlingen inför OS i Paris 2024.

Om

Svenska Brottningsförbundet
Svenska Brottningsförbundet
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

http://www.swedewrestling.se

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

Jonna Malmgren tar en OS-plats till Sverige21.9.2023 21:49:23 CEST | Pressmeddelande

Svenska brottaren Jonna Malmgren har gjort ett imponerande världsmästerskap med många jämna matcher som slutade med en kvotplats till OS i Paris 2024. Efter en förlust i en tight bronsmatch, där hon fick möta indiskan Antim Panghal som vann U20-VM både 2022 och 2023, kämpade Jonna vidare om en hedrande femteplats. Detta var inte bara en match om en femteplats på världsmästerskapen, utan även en plats till OS nästa sommar.

Svenska brottare redo för VM och OS-kval med fyra seedade brottare5.9.2023 18:14:05 CEST | Pressmeddelande

Strålkastarna riktas mot Belgrad när svenska brottare gör sig redo att erövra världsscenen. I en utmaning som får pulserna att rusa och hjärtan att klappa i takt med spänningen, går det svenska brottningsteamet till kamp på det kommande Senior världsmästerskapet. De står inte bara inför chansen att erövra världsmästartitlar, utan även första steget på resan mot de eftertraktade Olympiska Spelen och det ser ljust ut för våra svenska brottare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum