Uppsala stadsteater

För tredje gången: Nypremiär för "Vansinnets historia" på Uppsala stadsteater

Dela
Den publik- och kritikerrosade föreställningen "Vansinnets historia" kommer tillbaka till Uppsala stadsteater. En musikteater om den franske filosofen Michel Foucault och den legendariske professorn Sten Lindroth. För manus står dramatikern Dag Thelander.

En av 1900-talets märkligaste tänkare, filosofen Michel Foucault, hade en kort och turbulent tid som student i Uppsala. Trots att han och hans professor Sten Lindroth var oense om mycket så blev de ändå vänner. 

Vansinnets historia är en musikalisk fantasi, med text av Dag Thelander och musik av Per Wickström. En föreställning inspirerad lika mycket av verkligheten som av dagsaktuella politiska strider och Gunnar Wennerbergs studentikosa 1800-talsvisor Gluntarne.

Pjäsen hade urpremiär den 4 mars 2022. Nu kommer den tillbaka till Uppsala stadsteater för tredje gången efter höstens bejublade nypremiär för att spelas som AW-teater på scenen Intiman. Ett koncept där publiken sitter vid kafébord och får möjlighet att äta eller dricka någonting från Teaterbaren under föreställningen.

Nypremiär 30 augusti. Biljettsläpp 26 april, kl 10.00.

Läs mer om föreställningen här!

Av: Dag Thelander
Musik: Per Wickström
Regi: Emma Roswall
Scenografi och kostym: Nina Fransson och Emma Roswall

Medverkande: Aksel Morisse, Josef Törner, Per Wickström

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala stadsteater
Uppsala stadsteaterUppsala stadsteater är Sveriges tredje största stadsteater. Vår vision är att skapa omvälvande scenkonst av högsta kvalitet som berör och utmanar i nuet och in i framtiden. Vi har också ett löfte: att beröra bortom föreställningen.

Repertoaren är bred och innehåller klassiker såväl som innovativ scenkonst, komedi och bråddjup dramatik för publik i alla åldrar.

Följ Uppsala stadsteater

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stadsteater

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum