Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Sportbladet sänder Svenska Parasportgalan

Dela
Efter succéåret 2022 där resultaten på Paralympics i Peking var Sveriges bästa på 20 år har det nu blivit dags att utse Sveriges främsta, mest inspirerande och största eldsjälar inom svensk parasport. Den 5 maj sänds Svenska Parasportgalan live via Sportbladets kanaler.
Sportbladet livesänder Svenska Parasportgalan 2023.
Sportbladet livesänder Svenska Parasportgalan 2023.

2022 var året då Sverige gjorde sitt bästa Paralympics på 20 år. Det var året då svenska superstjärnor föddes, där historiska medaljer togs och där nya idrottsdrömmar tändes. Det är upplagt för starka känslor och massor med inspirerande ögonblick när idrottare, ledare och förebilder ska hyllas. Den 5 maj kl. 20.00 sänder Sportbladet årets stjärnspäckade upplaga av Svenska Parasportgalan.

– Vi är väldigt stolta över vad våra idrottare, ledare och föreningar åstadkommer varje år. Svenska Parasportgalan är en möjlighet för oss att hylla dessa fantastiska prestationer som inspirerar och motiverar framtidens generationer av paraidrottare. Vi är också glada över att i år kunna ge ännu fler chansen att inspireras av svensk parasport tillsammans med Sportbladet, säger Bo Sköld, generalsekreterare för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté. 

Med stora internationella framgångar, mästerskap på hemmaplan och starka berättelser har svensk parasport under de senaste åren fått ett stort medialt genomslag. 

– Det är oerhört roligt för oss att återigen få uppmärksamma parasporten och sända galan där idrottarna hyllas för sina insatser under året. Vi hoppas att engagemanget för deras insatser blir stort, säger Magnus Herbertsson, sportchef på Sportbladet. 

För andra året i rad arrangeras Svenska Parasportgalan i samarbete mellan Svenska Parasportförbundet och huvudsponsorn ATG. 

– Som huvudsponsor till Svenska Parasportgalan är vi mycket glada över att bidra med att producera den direktsända galan. Vår förhoppning är att synligheten gör att personer med funktionsnedsättning vågar drömma om en idrottskarriär och att fler får ta del av inkluderande idrott, säger Johanna Åberg, marknadschef ATG. 

Före detta paralympiska guldmedaljören Maja Reichard kommer att leda Svenska Parasportgalan 2023 tillsammans med trav- och tv-profilen Per Skoglund. 

LIVE 20:00 – 5 maj – Svenska Parasportgalan 2023

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sportbladet livesänder Svenska Parasportgalan 2023.
Sportbladet livesänder Svenska Parasportgalan 2023.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Parasport Sverige har rollen som både Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté och är ett av 72 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 11 idrotter. 

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye