Lidl Sverige

Nu öppnar Lidl Sveriges efterlängtade butik i Partille

Dela
Idag öppnade Lidl Sverige sin första butik i Partille. Redan klockan åtta idag stod förväntansfulla partillebor i kö för att få göra de första inköpen i butiken. I den nya Lidl-butiken möts kunderna av en vältilltagen avdelning för färskt, butiksbakat bröd. Här finns Lidl Sveriges hela sortiment av färsk frukt och grönt, kött från Sverige och delikatesser från när och fjärran. En självklar del av sortimentet är Lidls eget varumärke från svenska gårdar – Matriket.

Med öppnandet i Partille fortsätter Lidl Sverige att stärka sin närvaro i landet och erbjuda fler kunder mat av högsta kvalitet till branschens bästa pris. Lidl Sverige är branschens snabbväxare, för femte året i rad växer livsmedelskedjan snabbare än övriga branschen.

- Många boende i Partille har önskat att vi ska etablera oss i kommunen så vi vet att det är en efterlängtad öppning. Det är dessutom roligt att vi öppnar i en ny del av staden och får vara med från början när Partille centrum växer. Partille blev precis lite mer prisvärt, säger Christoffer Wennergren, Fastighetschef vid Lidl Sverige.

Partillebutiken blir Lidls 205:e butik i Sverige. Den nya butiken på drygt 1 400 kvm ligger i bottenplanet på det nybyggda bostadskvarteret med 359 hyresrätter i Partille Port. I direkt anslutning ligger 140 parkeringsplatser avsedda för Lidls kunder.

- Den nya Lidl-butiken är efterlängtad och en avgörande del i utvecklingen av det växande Partille. Med många boende i närområdet blir en ny livsmedelsbutik ett viktigt tillskott till stadsbilden, säger Marieke Wolter, Näringslivsansvarig i Partille.

Den nya butiken ligger österut från centrum i stadsutvecklingsprojektet Partille Port. Här finns en servicehubb med flera matvarubutiker, restauranger och apotek. I närheten finns Partille Arena och i framtiden finns även planer på ett nytt badhus. Närmaste granne är Biltema.

Partillebutiken invigdes med bandklippning, en kock på plats som bjöd på smakprov från sortimentet och baristakaffe från Lidl.

Nyckelord

Kontakter

Vid övriga frågor (kundtjänst)

http://www.lidl.se

Tel:020-190 80 70

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl förlänger prissänkningen på Matriket till sista april2.4.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Genom att samla majoriteten av det Från Sverige-märkta sortimentet under ett och samma varumärke har Lidl gjort det enkelt för de svenska hushållen att välja svenska livsmedel. För att öka de svenska hushållens medvetenhet kring svenskproducerad mat och uppmuntra till fortsatt konsumtion av svenska livsmedel förlänger Lidl sin prissänkning på hela Matriket-sortimentet april ut. Via en kupong i medlemsklubben Lidl Plus kan kunderna handla Matriket-produkter till minst 20 procents rabatt vid ett köptillfälle i veckan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye