Škoda Sverige

Škodas nya elbilar fram till 2026

Dela
Tisdagen den 25 april presenterade Škoda Auto, via ett livesänt evenemang från Tjeckien, kommande helelektriska modeller fram till 2026.
Skulpturer av fyra nya elektriska modeller
Skulpturer av fyra nya elektriska modeller

Tidigare har Škoda Auto aviserat att man kommer att lansera tre helt elektriska modeller fram till 2026. Nu meddelade Klaus Zellmer, VD för Škoda Auto, via ett livesänt pressevenemang direkt från Tjeckien att Škoda utökar satsningen på elbilar och släpper fyra nya modeller fram till 2026. Det innebär att Škoda kommer bredda modellutbudet och finnas representerade i fler segment.

De kommande modellerna visades genom skulpturer och gav en indikation på modellernas design och storlek i förhållande till varandra. Ännu är modellnamnen inte bestämda, utan går under arbetsnamn tills mer detaljer finns tillgängliga för allmänheten.

Först ut är kompaktbilen som skall heta Elroq och lanseras 2024. Elroq är en helt eldriven variant av befintliga modellen Karoq, mäter cirka 4,5 meter och är en modell som passar utmärkt för familjer både på landsbygd och i stad.

”Small” är arbetsnamnet på den minsta elbilen som preliminärt ska kosta omkring 25 000 EUR. Modeller beräknas bli 4,1 meter lång och lanseras 2025.

Modellen som går under namnet ”Combi” är en elkombi som är avsedd både som familje- och företagsbil och kan liknas vid Škodas storsäljare Octavia Combi. Lanseringen planeras till 2026.

”Space” som Škoda Auto i dagsläget kallar den stora, sjusitsiga SUV:en, är den största modellen från märket med en längd upp emot 4,9 meter. Denna modell har vi sedan tidigare fått se som konceptmodell på under namnet ”Vision 7S”. Modellen har en rymlig och flexibel kupé och är planerad att lanseras 2026.

Utöver dessa fyra, helt nya, modeller från Škoda kommer märkets bästsäljare, Enyaq iV och Enyaq Coupé iV, att lanseras i nya versioner. Enyaq iV kommer vid nästa uppdatering få ett rejält designlyft och skall följa Škodas nya designspråk som alla elektriska modeller fram till 2026 kommer att göra. Robusta SUV:ar med enkla och tydliga linjer är designens ledord.

Läs mer om Škodas elektriska satsning i sin helhet här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Skulpturer av fyra nya elektriska modeller
Skulpturer av fyra nya elektriska modeller
Ladda ned bild
Klaus Zellmer, CEO Skoda Auto
Klaus Zellmer, CEO Skoda Auto
Ladda ned bild

Länkar

Om

Škoda Sverige
Škoda Sverigehttp://www.skoda.se

ŠKODA AUTO

› Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”NEXT LEVEL ŠKODA”-program för framtiden: att utöka modellportföljen inom elbilssegmentet, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.

› Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: FABIA, SCALA, OCTAVIA, SUPERB, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ och ENYAQ iV.

› Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.

› Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar ŠKODA AUTO självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.

› Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.

› Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Följ Škoda Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Škoda Sverige

Škodas helelektriska framtid lyser på eCarExpo Göteborg28.11.2023 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Škoda kommer att delta när Europas största elbilsmässa intar Göteborg den 1–3 december. Under evenemanget kommer Škoda presentera flera versioner av sin flaggskeppsmodell Enyaq för modellår 2024, som har fått förbättrad räckvidd, snabbare laddning och högre motoreffekt. Dessutom ges en exklusiv förhandsvisning av Škodas helelektriska framtid genom en designstudie i lera av den kompakt-SUV som preliminärt kallats för ”Small”. Den förväntas ha en prislapp på cirka 25 000 euro och planeras att lanseras 2025.

Nu är helt nya Škoda Superb här – längre räckvidd som laddhybrid och med ökad komfort3.11.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den fjärde generationen Škoda Superb bygger vidare på föregångarnas styrkor och erbjuder en än mer sofistikerade design, med mer utrymme, högre komfort och toppmodern teknik. I den nya generationen utökas även räckvidden till 100 km (WLTP) för den som väljer nya Superb som laddhybrid. Nya Superb får även de väl mottagna och innovativa Škoda Smart Dials – programmerbart klimatkontrollsreglage som kan anpassas till förarens favoritfunktioner. Dessutom kan nya Superb fås med senaste generationen LED Matrix-strålkastare och flera nya avancerade assistans- och säkerhetssystem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum