Lernia

Lernia godkänd leverantör rusta och matcha 2, storsatsar med AI för att snabbare få arbetslösa i jobb

Dela
Från den 17 april gäller den nya tjänsten rusta och matcha 2 där Arbetsförmedlingen tillsammans med leverantörer hjälper arbetssökande att hitta arbete eller påbörja reguljära studier på så kort tid som möjligt. I mars 2023 rapporterades 335 000 inskrivna som arbetslösa, vilket motsvarar en arbetslöshet på 6,4 procent. Lernia, som är en av de största leverantörerna erbjuder nu matchning med hjälp av AI för att snabbare få deltagare i arbete.

Rusta och matcha 2 är en matchningstjänst med individuellt utformade aktiviteter där arbetssökande får verktygen och hjälpen för att hitta rätt jobb eller utbildning som leder till jobb. Ju längre ifrån arbetsmarknaden en deltagare bedöms stå desto mer stöd ska den få. Rusta och matcha 2 pågår i sex månader och kan förlängas med ytterligare sex månader om det är arbetsmarknadspolitiskt motiverat. Den arbetssökande väljer själv leverantör

- Idag finns det ett kompetensglapp där vi har hög arbetslöshet samtidigt som företagen skriker efter personal med rätt kompetens. Genom att Lernia både utbildar, matchar och bemannar näringslivet har vi en unik position att lösa den här utmaningen. Det gör vi genom att jobba nära företag och branscher kring deras behov både idag och i framtiden, säger Andreas Sillén, divisionschef på Lernia.

Lernia har utvecklat matchningsroboten Leja (Lernia JobbAutomatisering) som med hjälp av AI snabbar på processen och sparar tid både för deltagare och handledare. Leja matchar deltagarens CV med platsannonser och föreslår jobb att söka. Deltagaren får också besked om i vilken grad ett CV matchar kraven i en annons. Den arbetssökande får direkt besked om hur chanserna ser ut för att få jobbet. Finns behov av komplettering med utbildning, körkort eller dylikt diskuteras detta med handledaren på Lernia för att hitta bästa stöd för att snabbt få deltagaren i arbete.

- Leja hittar de jobb som passar deltagarens tidigare arbetserfarenheter, men det är inte allt. När deltagaren är redo att söka intressanta jobb har Leja sorterat förslagen och poängsatt dem efter hur bra deltagaren och jobbet matchar varandra. Alla som deltar på Lernias matchningstjänster har tillgång till matchningsroboten Leja, säger Viveca Onn, digitaliseringsledare på Lernia.

Lernia rusta och matcha 2 finns på 90 orter i landet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Lernia
Lernia
WeWork, Regeringsgatan 29
111 53 Stockholm

0771-650 650https://www.lernia.se/

Om Lernia
Lernia levererar ledande kompetenslösningar för framtidens arbetsmarknad. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i över 100 år och bemannat den svenska industrin i 25 år. Lernia omsatte 3,3 miljarder kronor 2022 och finns över hela landet. Vi utbildade och coachade 19 900 personer och förmedlade 11 500 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Lernia i Almedalen 202313.6.2023 13:44:37 CEST | Pressmeddelande

Kompetensbristen och hållbart arbetsliv står högt upp på agendan för både företag och samhälle. Arbetslösheten är låg men de som står långt ifrån arbetsmarknaden har svårt att komma in. Samtidigt ställer den gröna omställningen och utvecklingen i Norra Sverige höga krav på kompetensförsörjningen. Vikten av ett hållbart arbetsliv har aldrig varit större. I år känns det extra viktigt att diskutera framtidens arbetsmarknad, hållbart arbetsliv och kompetensförsörjning under Almedalsveckan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum