Lernia

Lernia godkänd leverantör rusta och matcha 2, storsatsar med AI för att snabbare få arbetslösa i jobb

Dela
Från den 17 april gäller den nya tjänsten rusta och matcha 2 där Arbetsförmedlingen tillsammans med leverantörer hjälper arbetssökande att hitta arbete eller påbörja reguljära studier på så kort tid som möjligt. I mars 2023 rapporterades 335 000 inskrivna som arbetslösa, vilket motsvarar en arbetslöshet på 6,4 procent. Lernia, som är en av de största leverantörerna erbjuder nu matchning med hjälp av AI för att snabbare få deltagare i arbete.

Rusta och matcha 2 är en matchningstjänst med individuellt utformade aktiviteter där arbetssökande får verktygen och hjälpen för att hitta rätt jobb eller utbildning som leder till jobb. Ju längre ifrån arbetsmarknaden en deltagare bedöms stå desto mer stöd ska den få. Rusta och matcha 2 pågår i sex månader och kan förlängas med ytterligare sex månader om det är arbetsmarknadspolitiskt motiverat. Den arbetssökande väljer själv leverantör

- Idag finns det ett kompetensglapp där vi har hög arbetslöshet samtidigt som företagen skriker efter personal med rätt kompetens. Genom att Lernia både utbildar, matchar och bemannar näringslivet har vi en unik position att lösa den här utmaningen. Det gör vi genom att jobba nära företag och branscher kring deras behov både idag och i framtiden, säger Andreas Sillén, divisionschef på Lernia.

Lernia har utvecklat matchningsroboten Leja (Lernia JobbAutomatisering) som med hjälp av AI snabbar på processen och sparar tid både för deltagare och handledare. Leja matchar deltagarens CV med platsannonser och föreslår jobb att söka. Deltagaren får också besked om i vilken grad ett CV matchar kraven i en annons. Den arbetssökande får direkt besked om hur chanserna ser ut för att få jobbet. Finns behov av komplettering med utbildning, körkort eller dylikt diskuteras detta med handledaren på Lernia för att hitta bästa stöd för att snabbt få deltagaren i arbete.

- Leja hittar de jobb som passar deltagarens tidigare arbetserfarenheter, men det är inte allt. När deltagaren är redo att söka intressanta jobb har Leja sorterat förslagen och poängsatt dem efter hur bra deltagaren och jobbet matchar varandra. Alla som deltar på Lernias matchningstjänster har tillgång till matchningsroboten Leja, säger Viveca Onn, digitaliseringsledare på Lernia.

Lernia rusta och matcha 2 finns på 90 orter i landet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Lernia
Lernia
Box 787
801 29 Gävle

0771-650 650https://www.lernia.se/

Om Lernia
Lernia levererar ledande kompetenslösningar för framtidens arbetsmarknad. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i över 100 år och bemannat den svenska industrin i 25 år. Lernia omsatte 3,3 miljarder kronor 2022 och finns över hela landet. Vi utbildade och coachade 19 900 personer och förmedlade 11 500 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Lernias bokslutskommuniké 2023: Ökade intäkter men ett lägre rörelseresultat16.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Koncernens nettoomsättning för helåret uppgick till 3 482 (3 269) mkr och ökade med 7 procent jämfört med samma period föregående år. Koncernens rörelseresultat minskade för helåret till -11 (44) mkr, till stor del beroende på kostnader för omstrukturering av utbildningsverksamheten (arbetsmarknadsutbildningar och Komvux) som påverkat koncernens rörelseresultat för helåret med -24 (0) mkr. Även bemannings- och rekryteringsverksamheten uppvisar ett lägre resultat jämfört med föregående år främst till följd av högre arbetsgivaravgifter för unga under 23 år.

Lernia stärker erbjudandet, förvärvar relocationföretaget Terminal 510.11.2023 07:35:00 CET | Pressmeddelande

Lernia har bemannat den svenska industrin i 25 år. Under de dryga två decennierna har den globala konkurrensen hårdnat allt mer. För att svenska företag ska kunna vara konkurrenskraftiga är medarbetare med rätt kompetens en helt avgörande fråga. Samtidigt larmar sju av tio svenska företag som försökt rekrytera om svårigheter med att lyckas. Parallellt med utbildning, bemanning, matchning och internationell rekrytering kan Lernia nu erbjuda relocation- och arbetstillståndstjänster.

Fler än var tionde stockholmare är orolig över att förlora jobbet på grund av AI2.11.2023 08:35:34 CET | Pressmeddelande

Arbetsmarknaden är i stor förändring. Artificiell intelligens (AI) och automation accelererar omställningstakten och skapar ett stort behov av praktisk och teknisk kompetens. Parallellt backar tillväxten[1] och arbetslösheten spås öka[2]. Ingen annanstans i Sverige används AI av så många som i Stockholm, samtidigt skapar den nya tekniken oro över att man ska bli av med jobbet. Det visar en ny undersökning från kompetensförsörjningsföretaget Lernia. Undersökningen har genomförts av analysföretaget Demoskop och har besvarats av över 5000 svenskar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye