LO

LO:s Susanna Gideonsson på första maj – regeringen måste vakna

Dela
På första maj kräver LO att regeringen agerar för att stötta hushållen i den ekonomiska krisen. LO föreslår bland annat permanent höjt barnbidrag med 450 kronor och mer pengar till välfärden.
Bild: Christian Mård
Bild: Christian Mård

– Sverige har inte råd med denna sovande regering. Istället för att hitta lösningar på de ekonomiska problem miljontals familjer har försöker de rikta uppmärksamheten mot påhittade konflikter och låtsasdebatter, säger Susanna Gideonsson, LO:s ordförande.

LO kräver på första maj en tillfällig nedsättning av kostnaderna för förskola och fritids samt en permanent höjning på 450 kronor för barn- och studiebidraget. Reformen skulle innebära en lättnad på 1 000 kronor per barn.

– En ordentlig matkasse till familjerna, en politik som skulle märkas på allvar, i stället för Elisabeth Svantessons fräcka uttalanden om att hålla ut, säger Susanna Gideonsson.

– Maten har blivit 15 procent dyrare och regeringen rycker på axlarna. Den enda ekonomiska politik vi sett är skattesänkningar för de med de högsta inkomsterna, säger Susanna Gideonsson.

LO uttrycker också farhågor för en försämrad välfärd när kommuner och regioner inte får de tillskott de desperat behöver.

– Regeringen sover och kommer bara med gammal skåpmat som nya jobbskatteavdrag. Skattesänkningar som åter kommer gynna höginkomsttagare mest. Samtidigt som välfärden svälts ut. Färre lärare, sämre service i sjukvården, längre köer. Det här är inte en framgångsväg för Sverige, säger Susanna Gideonsson.

Susanna Gideonsson talar i Skellefteå på första maj.

Kontakter

Bilder

Bild: Christian Mård
Bild: Christian Mård
Ladda ned bild

Om

LO
LO
Barnhusgatan 18
105 53 Stockholm

http://www.lo.se

LO är en sammanslutning av fjorton svenska fackförbund. LO har till uppgift att leda och samordna LOs och förbundens strävanden att tillvarata arbetstagarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet. LO ska också verka för en samhällsutveckling på grundval av politisk, social och ekonomisk demokrati präglad av jämlikhet och jämställdhet.

Följ LO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från LO

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum