Svensk Betong

Stefan Ohlsson vald till ny ordförande för Svensk Betong

Dela
Vid Svensk Betongs stämma idag valdes Stefan Ohlsson (vd på Strängbetong AB) till ny ordförande för branschorganisationen Svensk Betong. Stefan Ohlsson ersätter avgående ordförande Ludwig Zetterström (Swecem) som lämnar efter sex år i Svensk Betongs styrelse, varav tre år som ordförande.
Stefan Ohlsson, ny ordförande för branschorganisationen Svensk Betong.
Stefan Ohlsson, ny ordförande för branschorganisationen Svensk Betong.

- Det känns fantastiskt roligt att få möjligheten att bli ordförande för Svensk Betong. Som branschorganisation har vi en viktig uppgift att agera lok för våra medlemmars prioriterade frågor. Nu ser jag framemot att jobba tillsammans med alla i föreningen för att stärka Svensk Betongs övergripande arbete med fokus på betongens viktiga roll för samhällsutveckling och klimatomställning, säger Stefan Ohlsson, ordförande för Svensk Betong.

Ny ledamot och omval

  • Vid stämman valdes också Viktor Sundberg (Swerock) som ny ledamot i styrelsen.

  • Anders Knutsson (Betongindustri AB), Sara Löfgren (Skanska Industrial Solutions AB) och Filip Sten (Abetong AB) omvaldes som ledamöter.

  • I styrelsen finns sedan tidigare Joakim Bjelkstam (Thomas Betong), Björn Koorem (LKAB Berg & Betong AB) och Jan Lagerstedt (Contiga AB).

Om Svensk Betong

Föreningen Svensk Betong är branschorganisation för företag som tillverkar fabriksbetong, utövar betongpumpning samt företag som tillverkar och/eller monterar betongprodukter. Företag som genom forskning, konsultverksamhet eller liknande inom branschen eller genom andra affärsmässiga förbindelser med medlemsföretag kan associeras till Svensk Betong.

Totalt omsätter betong- och cementindustrin cirka 30 miljarder kronor per år och sysselsätter nästan 9 000 personer. De senaste åren har det årligen producerats mer än 6 miljoner kubikmeter betong i Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Stefan Ohlsson, ny ordförande för branschorganisationen Svensk Betong.
Stefan Ohlsson, ny ordförande för branschorganisationen Svensk Betong.
Ladda ned bild

Om

Svensk Betong
Svensk BetongSvensk Betong är branschorganisation för företag som till­verkar fabriksbetong, utövar betongpumpning samt företag som tillverkar och/eller monterar betongprodukter. Medlems­företagen finns över hela Sverige och bidrar till sysselsättning och samhällsutveckling på många orter i landet. 

Betong- och cementindustrin omsätter årligen mer än 30 mdkr och sysselsätter nästan 9 000 personer. Till detta kommer betongarbetare som är anställda av byggentreprenörsföretag. De senaste åren har det årligen producerats mer än 6 miljoner kubikmeter betong i Sverige.

Följ Svensk Betong

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Betong

Färdplanen visar – Svensk Betongs medlemmar klarar klimatmål11.10.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

För fem år sedan lanserades Färdplan för klimatneutral konkurrenskraft betongbranschen inom ramen för Fossilfritt Sverige med målet att sätta klimatneutral betong på marknaden 2030 samt att all betong ska vara klimatneutral 2045. I färdplanen från 2018 var målsättningen också att det senast 2023 skulle vara möjligt att halvera klimatpåverkan för betong till husbyggnation. Nu är det målet uppfyllt.

Löfsjögård: ”Regeringens budget lämnar mer att önska”20.9.2023 09:57:46 CEST | Pressmeddelande

Regeringen Kristersson har presenterat 2024 års budgetpropositionen. Budgeten innehåller en del positiva inslag för Svensk Betongs medlemsföretag, men dessvärre finns det betydligt mer att önska. - Vi uppmanar regeringen Kristersson att överväga ytterligare strukturreformer för att öka byggtakten och därmed även möta det akuta bostadsbehovet som finns i Sverige, säger Malin Löfsjögård.

Svenska kraftnäts beslut för elförsörjning till Gotland inte tillräckligt skarp30.5.2023 13:28:56 CEST | Pressmeddelande

Svenska kraftnät har meddelat sitt beslut om att driftsätta två nya kraftledningskablar till Gotland 2031. - Att Svenska kraftnät nu tagit ett beslut välkomnar vi, men tyvärr är tidsplanen inte tillräckligt skarp för vi ska känna oss trygga i att klara av delmålet i vår Färdplan att börja producera klimatneutral betong till 2030. För att nå dit är vi beroende av att CCS-fabriken för koldioxidinfångning i Slite som planeras att driftsättas 2030 inte försenas på grund av för långsam utbyggnad av elförsörjningen till Gotland, säger Malin Löfsjögård, vd Svensk Betong.

Svensk Betong lanserar nyhetssajten Forum Betong1.2.2023 09:11:26 CET | Pressmeddelande

- Det händer väldigt mycket inom samhällsbyggnadssektorn just nu vilket gör det svårt för många att hålla sig uppdaterad om den intensiva hållbarhetsutvecklingen som sker i betongbranschen. För att öka kunskapsspridningen om betong och hur viktigt materialet är för vår samhällsutveckling och klimatomställning har vi skapat en naturlig hemvist med de senaste nyheterna och reportagen om det som händer i betongbranschen, säger Mattias Borrelid, Kommunikationsansvarig på Svensk Betong.

Långsiktig råvaruförsörjning av cement i fara trots positivt besked för Cementa13.12.2022 13:03:32 CET | Pressmeddelande

”Vi stod inför en allvarlig cementkris som skulle drabbat alla som jobbar i betongbranschen. Krisen skulle även strypt den svenska samhällsekonomin för utan cement och betong stannar bostads- och infrastrukturbyggandet i landet. Mark- och miljödomstolens beslut att godkänna Cementas ansökan om ett fyraårigt tillstånd att bryta kalksten i Slite på Gotland är positivt för landet," säger Malin Löfsjögård.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum