Volkswagen Personbilar

Första bilderna på nya Volkswagen ID.7 GTX: en eldriven långfärdsbil med mer effekt och fyrhjulsdrift

Dela
För tre veckor sedan presenterade Volkswagen nya ID.7 – flaggskeppet i den eldrivna ID.-familjen för den övre mellanklassen. Den mest sportiga modellversionen kommer att följa i slutet av sommaren genom världspremiären av ID.7 GTX.
De första detaljbilderna på nya ID.7 GTX.
De första detaljbilderna på nya ID.7 GTX.
  • Världspremiären av ID.7 GTX sker på bilsalongen IAA Mobility i München i slutet av sommaren
  • Efter ID.4 och ID.5 blir ID.7 den tredje ID.-modellen som erbjuder en GTX-version
  • GTX står för elektrisk mobilitet och intelligent sportighet

Utrustad med den senaste generationen eldrift för ID.-familjen, fyrhjulsdrift med dubbla elmotorer och en mängd sportiga designdetaljer är denna långfärdselbil en högprestandamodell. Världspremiären av ID.7 GTX planeras att ske på IAA Mobility i München, som arrangeras 5-10 september 2023.

Svart och rött står för GTX

I interiören framhäver detaljer som de röda GTX-kontrastsömmarna på sätena, instrumentpanelen och dörrarna modellens sportighet. Exteriördesignen präglas av blanksvarta element. Tillsammans med det svartlackade taket (standard) och de mörktonade rutorna ser dessa detaljer till att kommande ID.7 GTX också får ett kraftfullt och distinkt utseende.

GTX – finjusterad för effektivitet och körglädje

Precis som på de tidigare GTX-versionerna av ID.4 och ID.5 ansvarar bilens kördynamikhanterare för den intelligenta styrningen av fyrhjulsdriften med dubbla motorer i ID.7 GTX. Denna egenutvecklade mjukvara från Volkswagen har alltid som mål att uppnå en optimal kombination av effektivitet, dynamik och körstabilitet.

Beroende på vald körprofil reglerar kördynamikshanteraren inte bara drivlinan utan även alla broms-, styr- och chassiregleringssystem. Bilens chassi och styrning har förbättrats i grunden inom ramen för elbilsplattformen MEB och erbjuder tack vare möjligheten att välja körprofil ett stort spann mellan komfort och sportighet. Detta understryker bilens status som flaggskeppsmodellen inom ID.-familjen.

GTX som en framgångsformel

Den sportiga beteckningen GTX med sina helt eldrivna prestandaversioner har funnits i Volkswagens portfölj i två år. De dynamiska bilarna förenar elektrisk mobilitet, hållbarhet och intelligent sportighet. Den sportiga designen understryker också den speciella karaktären och igenkänningsvärdet hos GTX-versionerna.

ID.7 GTX är en prototyp nära serietillverkning. Bilen är inte tillgänglig för försäljning. Lanseringstidpunkten är ännu inte fastställd. Mer detaljer och tekniska fakta om ID.7 GTX kommer att släppas längre fram.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

De första detaljbilderna på nya ID.7 GTX.
De första detaljbilderna på nya ID.7 GTX.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Personbilar
Volkswagen PersonbilarÅr 2022 levererade Volkswagen 4,56 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. Volkswagen är ledande importmärke och det största elbilsmärket i Sverige. På den svenska marknaden inregistrerade Volkswagen totalt 33 712 nya personbilar under 2022, vilket gav en marknadsandel på 11,7 procent. Av dessa var 37,5 procent en helt eldriven bil. Den eldrivna SUV:en ID.4 blev Sveriges populäraste elbil även 2022. Bland elbilarna nådde Volkswagen en marknadsandel på 13,3 procent.

Modellerna som marknadsförs täcker de flesta segment på bilmarknaden: ID.3, ID.4, ID.5, ID. Buzz, T-Cross, Taigo, Golf, Golf Sportscombi, Golf Alltrack, T-Roc, T-Roc Cabriolet, Tiguan, Tiguan Allspace, Touran, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon Shooting Brake, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok.

Volkswagen bedriver ett kontinuerligt arbete med att vidareutveckla tillverkningen av bilar. Elektrisk mobilitet, smart mobilitet och digital omställning av varumärket är de viktigaste strategiska frågorna inför framtiden.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum