Majblommans Riksförbund

Rekord på gång för Majblomman

Dela
Nu har alla barn som sålt majblommor gått i mål, med en rekordstor insamling som resultat. En fantastisk och viktig insats i en tid då allt fler barnfamiljer behöver Majblomman. I dag lämnas stafettpinnen över till företag som säljer majblommor i butik.

Vid midnatt gick de i mål, alla barn som har sålt majblommor under 17 fantastiska dagar. Målet på 68 miljoner kronor har uppnåtts, vilket innebär att barnen slår ett historiskt rekord.  

 -         Det stämmer! När vi stängde de digitala majblommebutikerna vid midnatt hade barnen samlat in 71,6 miljoner. Det är ett solklart rekord, det tidigare var 67 miljoner. Och nu väntar vi in redovisningen av vissa kontanta köp av majblommor. Barnen har alltså sålt majblommor för ännu mer, säger Åse Henell - Majblommans generalsekreterare.

Barnens rekordinsamling har genomförts i en tid då många familjer i Sverige pressas ekonomiskt, vilket Majblomman märker av.

Åse Henell:

 -         Våra lokala majblommeföreningar har noterat en markant ökning av ansökningar från barnfamiljer med svag ekonomi. Och vi ser att de gäller mer basala behov hos barnen än tidigare. Därför är vi extra tacksamma över alla majblommesäljares hjältelika insats, från norr till söder. 

Majblommor i butik

Från och med 4 maj går det inte längre att köpa majblommor av barn, varken på traditionellt vis eller via personliga webbutiker. I stället lämnar Majblomman över stafettpinnen till företag.

Under våren och försommaren kan man köpa majblommor i butik, hos ICA, Stadium och Kappahl. Gymkedjan Nordic Wellness säljer också majblommor på sina klubbar, liksom MTRX på sina tåg.

Åse Henell:

-         Att våra samarbetspartners säljer majblommor är ett koncept som uppstod under pandemin då inga barn kunde träffa sina blomköpare. Vi är oändligt tacksamma, och vi är glada åt att modellen med majblommor i butik blir kvar och sprider sig! Att näringslivet sluter upp kring Majblomman är jätteviktigt inför den lågkonjunktur som närmar sig.  

För mer information eller om ditt företag vill stötta Majblomman, välkommen att kontakta:

Åse Henell - generalsekreterare: 076-0070618

Christina Holden - ansvarig för företagssamarbeten: 070-9630765

Kontakter

Liv Landell Major - pressekreterare: 0708-742713

Bilder

Om

Majblommans Riksförbund
Majblommans Riksförbund
Kungsgatan 28
411 19 Göteborg

031-606890http://www.majblomman.se

Majblomman är en ideell organisation som verkar för barns rättigheter i Sverige sedan år 1907. Varje vår säljer barn över hela landet majblommor. Insamlingen går till barn som lever i ekonomisk utsatthet i Sveriges alla kommuner. 

Följ Majblommans Riksförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Majblommans Riksförbund

Om barnens provision, skatter och administration11.5.2023 12:18:05 CEST | Pressmeddelande

Hur mycket pengar får barnen som har sålt majblommor behålla för egen del? Varje barn som har sålt majblommor får en provision om 10 procent på sin insamling. Barnet behåller alltså en tiondel av intäkten. Många barn har också fått gåvor (”dricks”) i samband med försäljningen. Barnen behåller så klart gåvorna i sin helhet. När betalas pengarna ut till majoriteten, ca 38.000 barn? De allra flesta har sålt majblommor för mindre än 10.000 kronor. Då gäller detta: 1 Barnet som har sålt majblommor redovisar sin insamling i Majblommans app. 2 Den lokala majblommeföreningen godkänner barnets insamling. 3 För de allra flesta barn tar det sedan ca 10 arbetsdagar innan Majblommans Riksförbund betalar ut barnets 10 procent och gåvor/”dricks”. När betalas pengarna ut till de ca 200 barn som har sålt majblommor för större summor? För ca 200 barn tar det längre tid. Barn som sålt majblommor för mer än 10.000 kronor behöver inkomma med personuppgifter till Majblomman. Då kan Majblomman räkna ut och d

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum