Svenska Cykelförbundet

Kostnadsfritt för tävlingar på väg under 2023 – Svenska Cykelförbundet om regeringsbeskedet

Dela
Regelverket för evenemang på statliga vägar har orsakat stora kostnader för ideella cykelföreningar. I dag fredag gav regeringen ett välkommet besked om att våra föreningar inte ska behöva betala för exempelvis omskyltning på statliga vägar i samband med motions- och tävlingslopp under 2023. Ett stort glädjebesked! Men frågetecken återstår för 2024 och framåt.

"Vi är tacksamma att regeringen har lyssnat på idrotten och nu ger idrotten förutsättningar att fortsätta arrangera tävlingslopp och motionslopp. Regeringens beslut för 2023 är ett klokt och korrekt beslut. Tyvärr för många av våra arrangörer är beslutet för sent, då upp till 50 procent av våra arrangörer på landsväg redan ställt in sina arrangemang för 2023. Det är ytterst viktigt att framtida hantering av arrangemang på vägar bereds och beslutas för 2024 och framåt i god tid för våra arrangörer. Trafikverket har redan i tidigare regeringsuppdrag presenterat ett flertal förslag till långsiktiga lösningar till regeringen", säger Svenska Cykelförbundets generalsekreterare Leif Karlsson och fortsätter:

"Vi tackar även regeringen för dagen uttalanden om framtida intentioner för att underlätta för ideella föreningar. Arbetet med långsiktiga lösningar tar nu omedelbart vid och vi hoppas fortsatta diskussioner mellan regeringen, Idrotten och Trafikverket fortsätter i samma konstruktiva anda."

Läs mera om dagens beslut med kommentarer från såväl regeringen och Riksidrottsförbundet här: https://scf.se/forbundet/regeringsbeskedet-kostnadsfritt-for-cykeltavlingar-pa-vag-under-2023/

Text: Svenska Cykelförbundet (fri för publicering)
Genrebild/montage: SCF (ej för publicering)

Bilder

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Tonvikten på två starka U23-lag när Sverige åker till EM i Nederländerna12.9.2023 18:25:34 CEST | Pressmeddelande

Tolv svenska landsvägscyklister är klara för EM i den nederländska provinsen Drenthe 20–24 september. Betoningen ligger på U23-lagen i både dam- och herrklassen med bra kort som Caroline Andersson, Julia Borgström samt ett starkt herrlag med Jakob Söderqvist som vann Flanders Tomorrow Tour härom veckan. På seniorsidan blir det bara Emilia Fahlin och Hanna Nilsson i EM.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum