Siemens AB

Siemens bjuder på lösningar och produkter för låg- och mellanspänning, laddinfrastruktur och energilagring under Elfack

Dela
Siemens deltar på Elfack på Svenska mässan i Göteborg den 9–12 maj. I monter C04:22 bjuds besökarna på en blandning av beprövade produkter och lösningar såväl som nyheter inom låg- och mellanspänning.

Den pågående och nödvändiga omställningen av vårt energisystem från centraliserat till mer decentraliserat kräver låg- och mellanspänningsprodukter och lösningar som bidrar till elnätets stabilitet och högsta möjliga tillgänglighet.  Kunniga och erfarna medarbetare kommer att finnas på plats i monter C04:22 på Elfack den 9–12 maj för att berätta om dessa samt om Siemens erbjudande inom ladd-infrastruktur och energilagring.

– Vi ser fram emot att både träffa nuvarande och blivande kunder och branschkontakter på mässan. Passa på att komma förbi vår monter så ska vi göra vårt bästa för att inspirera och reda ut eventuella frågetecken kring digitalisering, elektrifiering och automatisering av byggnader och infrastruktur, säger Andreas Finnstedt, Country Director, Siemens Smart Infrastructure i Sverige.

Ett urval av vad som kommer att visas och pratas om i montern:

 • DesigoCC, en öppen och kraftfull plattform för fastighetsautomation
 • Låg- och mellanspänningsställverk
 • Relä- och kontrollutrustning
 • Lösningar för laddning av bilar, lastbilar och andra industrifordon
 • Lösningar för planering, design och drift av elnät
 • Omfattande och modern KNX-portfölj
 • Sverigelansering av Air Circuit Breaker 3WA
 • Mätinstrument och mjukvaror för optimal energi- och driftövervakning
 • Support vid projektering av eldistributionssystem för konsulter
 • Mjukvara för effektiv elkonstruktion och digitalt arbetsflöde
 • Skydds- och övervakningsutrustning, mjukstartare, motorskydd, kontaktorer, tryckknappar och ljustorn

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Siemens AB
Siemens AB
Evenemangsgatan 21
169 79 Solna

08 728 10 00https://new.siemens.com/se/sv.html

Siemens AG (Berlin och München) är ett teknikföretag med fokus på industri, infrastruktur, transport och sjukvård. Från mer resurseffektiva fabriker, motståndskraftiga leverantörskedjor och smartare byggnader och nät, till renare och bekvämare transporter samt avancerad sjukvård, utvecklar företaget teknik medsyfte attskapa verkligt värde för kunder och användare. Genom att kombinera den verkliga och den digitala världen ger Siemens sina kunder möjlighet att transformera sina verksamheter och marknader och hjälper dem att förändra vardagen för miljarder människor. Siemens äger en majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Healthineers, en globalt ledande medicinteknisk leverantör som formar framtidens hälso- och sjukvård. Dessutom har Siemens en minoritetsandel i Siemens Energy, en global ledare inom överföring och generering av elkraft.   

Under räkenskapsåret 2022, som avslutades den 30 september 2022, genererade Siemenskoncernenintäkter på 72 miljarder euro och ett nettoresultat på 4,4 miljarder euro. Per den 30 september 2022 hade företaget cirka 311 000 anställda över hela världen. Mer information finns påwww.siemens.com. Under samma tidsperiod genererade Siemens i Sverige en omsättning på 6,2 miljarder kronor och hade cirka 1 500 anställda. Mer information finns på www.siemens.se 

 

Följ Siemens AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Siemens AB

Färre än 50 % av företagen förväntar sig att uppfylla målen för koldioxidutsläpp år 2030, enligt ny studie13.9.2023 11:50:15 CEST | Pressmeddelande

Siemens presenterar en global studie som analyserar data från en undersökning med 1 400 chefer från 22 länder, som avslöjar insikter på regional, stads- och industrinivå om infrastrukturomställningen inom energisystem, transporter och byggnader Utfasning av fossila bränslen har högsta prioritet inom infrastrukturomställningen, men framstegen går för långsamt Över 50 procent av de tillfrågade cheferna tror att utfasning av fossila bränslen är en konkurrensfördel, men mindre än hälften tror att deras land har en effektiv strategi för att minska koldioxidutsläppen Teknik och digitalisering är viktiga verktyg för en framgångsrik infrastrukturomställning

Green Cargo leasar fem nya Vectron-lok från Siemens för den skandinaviska korridoren25.5.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Alpha Trains, det ledande leasingbolaget för lok och passagerartåg i Europa, är stolta över att nu kunna erbjuda helt nya Vectron AC-lok från Siemens till den skandinaviska godstransportmarknaden. Green Cargo, Sveriges största godsoperatör, har tecknat ett långsiktigt leasingavtal för fem Vectron-lok för den skandinaviska korridoren. Dessa Vectron-lok är nya på marknaden och Green Cargo är en av de första operatörerna att leasa denna loktyp. Loken är godkända för drift i Tyskland, Österrike, Danmark, Sverige och Norge och kan köras i en hastighet på upp till 200 kilometer i timmen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum