Svenska Ishockeyförbundet

Joel Persson, Växjö Lakers är Rinkens Riddare

Dela
Växjö Lakers trotjänare och 29-årige backen Joel Persson ha av Kamratföreningen Hockeyjournalisterna utsetts till Rinkens Riddare i svensk ishockey.

Joel Persson är en pålitlig back som oftast finns högt upp i poängligorna och dessutom sällan är skadad.

Juryns motivering till priset:

"En pålitlig back som producerar mycket poäng säsong efter säsong. Ytterst bra speluppfattning, fin skridskoåkare och komplett i sin spelstil."

Rinkens Riddare är en av de äldsta Hederspriserna i svensk ishockey. Hans "Stöveln" Öberg, Gävle GIK fick det första redan 1962/63 och Sven Tumba fick den andra uppsättningen.

Joel Persson, Växjö Lakers blev nu den andre backen i rad som fick Rinkens Riddare. I fjol var det Erik Gustafsson, Luleå Hockey som uppmärksammades.

Joel Perssons moderklubb är Osby IK. Via Tyringe och Kristianstad avancerade Joel Persson till Växjö Lakers. Han har varit med om att vinna tre av klubbens fyra SM-guld. Går allt i lås ska han kommande säsong representera Edmonton Oilers i NHL.

Den senaste säsongen blev Joel Persson tvåa bland backarna i poängligan i SHL med sina sex mål och 30 assists. Han var två poäng efter Joe Laleggia, HV 71 och nio poäng efter segraren Jonathan Pudas, Skellefteå.

I den interna poängligan i Växjö Lakers var Joel Persson trea i poängligan. Robert Rosén och Hardy Häman Aktell var etta resp. tvåa.

Joel Persson erkänner att han var mycket hoppfull inför den senaste säsongen, trots att Växjö tappat sin succécoach Sam Hallam till Tre Kronor.

- Vet att många, inte minst en del experter undrade hur Jörgen Jönsson skulle klara av att axla manteln, säger Joel. Själv var jag övertygad. Det är bara att titta på Jörgens meriter, dels som spelare, dels som ledare. Inte minst gjorde han en mycket bra säsong som assisterande här i Växjö Lakers.

Så fort Joel Persson tillsammans med lagkompisarna firat klubbens fjärde SM-guld anslöt han till Tre Konors förberedelser inför VM i Finland.

- VM har helt klart varit ett mål för mig under hela säsongen, säger Joel.

Här kan du se de tidigare vinnarna

Nyckelord

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1912. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se