Stockholms stad

Dur Dur Band International kommer till Järvaveckan

Dela
Lördagen den 3 juni 13.00 blir det afrofunk på Järvaveckan när Kulturfestivalen och Järvaveckan går ihop och bokar discofunklegendarerna Dur Dur Band International.
Dur Dur Band International. Foto: Privat
Dur Dur Band International. Foto: Privat

–  Det är roligt och hedrande att Dur Dur Band International vill komma till Stockholm för att uppträda. Stockholm ska vara en stad där kultur från hela världen finns representerad, och därför är det alltid extra kul när internationella akter kommer hit. Jag är också väldigt glad över att konserten ska äga rum på Järvaveckan. Kultur ska finnas i hela Stockholm, och det här kommer att locka folk till Järva från hela stan, säger Torun Boucher, äldre- och kulturborgarråd (V).


Återförenades i exil
Dur Dur Band var ett av Somalias hetaste band innan inbördeskriget satte stopp för musiken. Bandet upplöstes och medlemmarna tvingades fly utomlands. 2014 återförenades bandet i exil under namnet Dur Dur Band International och började turnera. Förra året intog bandet den stora scenen på Kulturfestivalen och möttes av jubel och ovationer från publiken.

–  Järvaveckan är en mötesplats där människor från alla samhällsskikt kan komma samman och utforska de gemensamma mål och värderingar som förenar oss, oavsett bakgrund, kultur eller yrke. Vi bygger broar över klyftorna och inspirerar till förändring som gynnar alla, säger Ahmed Abdirahman, grundare och vd för Järvaveckan och fortsätter:

–  Genom att inkludera internationella artister som Dur Dur Band International och en blandning av musikgenrer, kulturer och aktörer på vår huvudscen, vill vi visa att mångfald och inkludering inte bara berikar våra liv, utan även är nyckeln till framgång och en hållbar framtid för vårt land och dess invånare.

Järvaveckan äger rum den 31 maj till 3 juni på Spånga Idrottsplats. Det kostar ingenting att besöka och ingen föranmälan krävs.

Övrig information

Kort om Järvaveckan
Järvaveckan startade 2017 i syfte att minska avståndet mellan medborgare, politiker, myndigheter, civilsamhället och företagsledare. Idag är Järvaveckan en självklar mötesplats för öppna samtal och gemenskap. Här möts människor med olika bakgrunder, kultur. Veckan innehåller musik, mat, politik, samhällsengagemang, partiledarsamtal och nya jobbmöjligheter. Läs mer om årets Järvavecka på www.jarvaveckan.se.

Ahmed Abdirahman är grundare och vd för Järvaveckan och är ledamot i det nordiska ministerrådets expertgrupp för integration. Abdirahman är utsedd till President Obama Leader och European David Rockefeller Fellows of the Trilateral Commission. Abdirahman är hederspristagare av Raoul Wallenberg Academy och mottagare av fostrargärningsmedaljen av Kungl. Patriotiska Sällskapet.

Kort om Kulturfestivalen
Kulturfestivalen startade 2005 och är en årligt återkommande festival arrangerad av Stockholms stad. Årets festival äger rum 16-20 augusti i Stockholm city och det kostar ingenting att besöka. Det fullständiga programmet uppdateras löpande på kulturfestivalen.stockholm.se

Kontaktuppgifter

Ahmed Abdirahman, vd och grundare Järvaveckan

+46 73 907 75 09

ahmed.abdirahman@jarvaveckan.se

Camilla Jara, kommunikationsansvarig på Kulturfestivalen

+46 76 123 19 74

camilla.jara@stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80carolina.ekeus@stockholm.se

Bilder

Dur Dur Band International. Foto: Privat
Dur Dur Band International. Foto: Privat
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum