E-hälsomyndigheten

Träffa E-hälsomyndigheten på Vitalis 2023

Dela
E-hälsomyndighetens generaldirektör Gunilla Nordlöf är en av invigningstalarna på årets Vitalis den 23–25 maj. Arbetet med hälsodata på EU-nivå och samarbeten för en gemensam digital infrastruktur i Sverige är några aktuella ämnen som E-hälsomyndigheten lyfter under konferensen.

Vitalis i Göteborg är årets stora e-hälsosamling. Vid invigningen den 23 maj är E-hälsomyndighetens generaldirektör Gunilla Nordlöf så kallad key notespeaker, tillsammans med sjukvårdsminister Acko Ankarberg och Patrik Sundström, Chief Digital Officer på Sveriges kommuner och regioner (SKR).

E-hälsomyndigheten medverkar med ett tjugotal föredrag på Vitalis. Vi är också med i flera panelsamtal, bland annat medverkar Gunilla Nordlöf i spåret Digital infrastruktur i Sverige den 23 maj.

Här är några exempel på intressanta ämnen med föreläsare från E‑hälsomyndigheten:

  • European Health Data Space (EHDS) – en drivkraft för standarder inom e-hälsa och hälsodata
  • Utmaningar och samarbetsbehov för ett säkert och kontinuerligt receptflöde
  • Förutsättningar för implementering av Nationella läkemedelslistan
  • Hur involverades invånarna i listningstjänsten?
  • Hur mycket läkemedel finns det och var?
  • Kvalitetsregister – behövs de om tio år?
  • NGS-tjänsten – en viktig pusselbit i den digitala infrastrukturen

Liksom tidigare år medverkar representanter för E-hälsomyndigheten som föreläsare i Vitalis grundläggande e-hälsoutbildning Master Class.

E-hälsomyndigheten är även med i Vitalis Recruitment slam för att skapa intresse för våra lediga befattningar som annonseras löpande.

Jobba hos oss

Träffpunkt e-hälsa

Välkommen att besöka oss i montern som vi delar med våra samarbetspartners Socialstyrelsen, Läkemedelsverket, Myndigheten för digital förvaltning (Digg), SKR samt Inera AB.

Om Vitalis

Vitalis är en konferens och utställning om e-hälsa och framtidens vård och omsorg. Här möts representanter från kommuner, regioner, privata vårdgivare, myndigheter, akademi och industri för kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och inspiration.

Vitalis arrangeras av Svenska Mässan i Göteborg. Vissa föredrag sänds live medan andra föredrag spelas in och går att ta del av i efterhand.

Läs mer och ta del av hela programmet på Vitalis

Kontakter

Bilder

Om

E-hälsomyndigheten
E-hälsomyndigheten
Box 913
391 29 Kalmar

010-458 62 00https://www.ehalsomyndigheten.se/

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner.

Följ E-hälsomyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E-hälsomyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye