Vänsterpartiet Region Stockholm

Kommission för vårdens arbetsmiljö tillsätts i Region Stockholm

Dela
En ohållbar vardag i vården med ständigt övertidsarbete, utmattade kollegor och överbelastning är ingen naturlag. Därför startar vi, Mittenkoalitionen i Region Stockholm och Vänsterpartiet, en kommission för arbetsmiljön i sjukvården.

Mittenkoalitionen tillsammans med Vänsterpartiet i Region Stockholm tillsätter en kommission för vårdens arbetsmiljö. Beslutet tas på Regionstyrelsen den 16 maj. Vårdfacken har länge efterfrågat en nationell kriskommission för vårdens arbetsmiljö, kommissionen blir Region Stockholms svar.

– Politikerna har inte lyssnat på medarbetarna i vården, de har bildat sjukvårdsupprop och skrikit sig hesa ute på gatorna. Så kan vi inte fortsätta ha det, vi ska ha ett inlyssnande ledarskap, säger Jonas Lindberg, oppositionsregionråd för Vänsterpartiet i Region Stockholm.

Kommissionen består av en ledamot från varje parti i regionfullmäktige, ledamot och suppleant från SACO, Vårdförbundet, Kommunal och Vision, samt regionens HR-direktör, sjukvårdsdirektör och ytterligare tjänstepersoner. Robert Johansson (S) är ordförande i egenskap av personalregionråd. Uppdraget är att lämna en slutrapport till förvaltningen i juni 2024.

– Att prata om ett inlyssnande ledarskap är enkelt och låter bra, men det krävs också verkstad. Den här kommissionen är vårt sätt att visa att vi menar allvar, och att vi är redo att gå från ord till handling och ta ett ordentligt helhetsgrepp framåt, säger Jonas Lindberg, oppositionsregionråd för Vänsterpartiet i Region Stockholm.

FÖR JOURNALISTER

Kommentar går även att få från Socialdemokraterna, kommissionens ordförande tillika personalregionråd Robert Johansson eller från representanter för Vårdförbundet Stockholm och Stockholms Läkarförening. Hör av dig så förmedlar vi kontakt.

Läs artikel om kommissionen i Dagens Medicin här.

Läs vår gemensamma debattartikel i Mitti här.

Läs underlagen till regionstyrelsens möte här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Vänsterpartiet Region Stockholm
Vänsterpartiet Region StockholmFölj Vänsterpartiet Region Stockholm

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Region Stockholm

Mittenkoalitionen och Vänsterpartiet presenterar omställningsplan för vårdval8.6.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Mittenkoalitionen och Vänsterpartiet presenterar i dag en omställningsplan för vårdvalen inom Region Stockholm. Genomlysningen som planen baseras på visar att de flesta vårdval inte behöver förändras. Samtidigt belyser den att vissa vårdval inte fungerar, och därför föreslås dessa att åtgärdas, antingen genom förändringar inom vårdvalen, genom upphandling eller genom att Region Stockholm driver vården i egen regi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum