Nobina Care

Samtrans Omsorgsresor blir ny leverantör av skolskjuts i Ekerö kommun och storsatsar på kvalitet

Dela
Ekerö kommuns upphandling som avser skolskjuts och turbunda resor är avslutad. Nu står det klart att det så snart som i juni i år blir Samtrans Omsorgsresor, en del av Nobina Care, som fått förtroendet att ta över uppdraget för skolskjuts och turbundna resor i Ekerö kommun. Samtrans storsatsar nu på kvalitet i det nya uppdraget.
Samtrans Omsorgsresor blir ny leverantör i Ekerö kommun
Samtrans Omsorgsresor blir ny leverantör i Ekerö kommun

Avtalet mellan Ekerö kommun och Samtrans Omsorgsresor startar den 15 juni och fortlöper i fyra år framåt, varav två möjliga optionsår. Tilldelningen avser ca 30 upphandlade fordon och omfattar både personbilar och specialfordon.

- Vi är så glada över förtroendet vi fått från Ekerö kommun. Nu ska vi påbörja arbetet tillsammans med kommunen för att utveckla skol- och omsorgsresorna med stort fokus på en kvalitativ leverans. Vi ser fram emot trafikstarten och mötet med våra nya resenärer, säger Johan Sunnvius, Marknadschef på Samtrans.

Unikt för uppdraget är att Samtrans kommer att öronmärka fasta fordon till Ekerö, det innebär en ökad satsning på kvalitet och fokus på de resenärer som reser inom avtalet.

- Långa avstånd mellan köruppdragen och en utmanande trafiksituationen i Stockholm är ofrånkomliga faktorer som påverkar punktligheten i vår bransch. När vi nu har möjlighet till fasta fordon inom kommunen har vi också bättre förutsättningar att satsa på ökad punktlighet och leverera trygga och säkra resor till våra resenärer, avslutar Johan Sunnvius, Marknadschef på Samtrans.

Andra vinster med kvalitetssatsningen på Ekerö är bättre förutsättningar till lokalkännedom, förarkontinuitet samt ökad kunskap om resenärernas olika behov.

Nyckelord

Kontakter

Lisa YdlingerPress- och kommunikationsansvarig på Samtrans

Tel:08-52250045

Bilder

Samtrans Omsorgsresor blir ny leverantör i Ekerö kommun
Samtrans Omsorgsresor blir ny leverantör i Ekerö kommun
Ladda ned bild

Om

Nobina Care
Nobina Care
Armégatan 38
17171 Solna

Till pressjour: 08-52250045https://www.nobina.se

Nobina Care är en del av Nobina-koncernen. Med 13 000 medarbetare i fyra länder är vi Nordens största företag inom kollektivtrafiken. 
Nobina Care är marknadsledande inom särskilda persontransporter. Genom att uteslutande arbeta med upphandlad trafik vill vi finnas till för människor som av olika anledningar inte har möjlighet att resa på annat sätt. Vi brinner för ett samhälle där alla kan röra sig fritt, oavsett förutsättningar eller behov. Tillsammans med våra resenärer och uppdragsgivare är vi stora nog att göra skillnad, på riktigt.
Vi är verksamma i både Sverige och Danmark under varumärkena Samtrans Omsorgsresor, Telepass, Göteborgs Buss och Örslev.

Följ Nobina Care

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nobina Care

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye