Kungsvåningen AB

Ny mötesplats för ökad trygghet i Fittja centrum

Dela
Med konsten som utgångspunkt för samtal och interaktion öppnar en ny mötesplats i Fittja centrum. Lokalen23 är ett initiativ av fastighetsägaren Kungsvåningen, Botkyrka konsthall, och Nätverksgruppen Fittja. Grundtanken är att sprida värme och gemenskap på platsen med öppna aktiviteter för alla.

Lokalen23 invigs med en vernissage av den lokala artisten Mario Mendoza som utmanar normen om hur media presenterar förorten. Utställningen ”Mi barrio” består av ett urval fotografier som fokuserar på hans rötter, hem och närområde.

”Att möta fördomar genom att visa upp en annan bild av Fittja är ett gemensamt mål för oss som verkar i Fittja. Vi är glada att välkomna Botkyrka konsthall in i centrum för att fortsätta utmana och lyfta det vackra i platsen med sina utställningar, vernissager och aktiviteter.” säger Mi Sundquist, fastighetschef på Kungsvåningen.

Den nya mötesplatsen Lokalen23 aktiveras av den kommunala konsthallen Botkyrka konsthall som sedan tidigare är hyresgäst hos Kungsvåningen i Fittja. Lokalen om 62 kvadratmeter kommer att hålla öppet under sex månader.

”Vi tar avstamp i konsten för att skapa öppna aktiviteter för alla och tycker att det är spännande att pröva det utifrån en ny plattform såsom en lokal i ett köpcentrum. Vi är väldigt glada över samarbetet med Kungsvåningen och att vi kan ta det här steget tillsammans för att stärka platsen.” säger Miriam Andersson Blecher, chef för Botkyrka konsthall.

Fittja centrum är ett förortscentrum med anor från 70-talet som rymmer bland annat närservice och vårdlokaler. Fittja är klassat som ett särskilt utsatt område, vilket är ett geografiskt avgränsat område som karaktäriseras av en låg socioekonomisk status där kriminella har en inverkan på lokalsamhället. Kungsvåningen genomför just nu en total upprustning och förtätning av centrala Fittja som inkluderar 400 nya bostäder samt flertalet nya kommersiella och offentliga lokaler. Denna ny- till- och ombyggnation påbörjades 2016 och planeras färdigställas under 2027. Kungsvåningen arbetar aktivt med trygghetsfrågor och socialt hållbar fastighetsutveckling där Lokalen23 är ett av många samverkansprojekt.

”Tillsammans med Polis, kommun och övriga aktörer i Nätverksgruppen Fittja arbetar vi aktivt för att öka trygghet och trivseln i Fittja. Genom att tillhandahålla ytor i centrum kan vi som fastighetsägare bidra med plats för mer gemenskap och aktivitet i området.” säger Mi Sundquist, fastighetschef på Kungsvåningen.

Kontakter

Bilder

Om

Kungsvåningen grundades 1987 och har gått från att vara ett renodlat byggföretag till att behärska hela processen från detaljplan till nyckelfärdiga hus.

Kungsvåningen äger, förvaltar och utvecklar idag fastigheter i Storstockholm och Mälardalen. Beståndet består av såväl kommersiella lokaler för handel och kontor som offentliga lokaler och bostäder.

I koncernen ingår Kungsmontage Byggentreprenad som erbjuder heltäckande tjänster inom byggsektorn, allt från styrning av stora byggentreprenader till hyresgästanpassningar.

Följ Kungsvåningen AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungsvåningen AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye