Aleris

Aleris knyter till sig CFO från life science

Dela
Maja Nilsson har rekryterats som ny Chief Financial Officer, CFO, för Aleris i Sverige. Hon har en bred bakgrund inom finans och kommer närmast från en CFO roll på life science-företaget Biotage.
Maja Nilsson, tillträdande CFO Aleris Sverige
Maja Nilsson, tillträdande CFO Aleris Sverige

Aleris vill bidra till ett friskare liv och ökad samhällsnytta genom att erbjuda en tillgänglig vård och innovativa tjänster. Att skapa effektiva processer och styrning är en del i uppdraget för Aleris nya CFO. Maja Nilsson har en bred bakgrund inom finans med roller som CFO, redovisningschef, finanschef, senior controller och auktoriserad redovisningskonsult. Innan Biotage var hon CFO för Critical Care Getinge, och stöttade tillsammans med finansteamet organisationen och ledningen i att skapa en ständigt pågående förbättringskultur och produktivitetsförbättringar.

— Jag är glad att få välkomna Maja till Aleris. Med hennes bakgrund i vårdanknutna branscher och på välrenommerade företag tar hon med sig erfarenheter av förändringsledning och kommer tillsammans med oss i organisationen att bidra till att bygga Aleris ännu starkare, säger Jens Eriksson, Sverigechef.

— Under de senaste åren har jag rört mig inom medicinteknik och life science, och ser fram emot att ta steget in i hälso- och sjukvården och lära känna Aleris och alla nya kollegor, säger Maja Nilsson, tillträdande CFO Aleris Sverige.

Maja Nilsson tillträder sin roll under hösten 2023, och kommer att ingå i Aleris svenska ledning.

Nyckelord

Kontakter

Pressjour

Aleris presstjänst nås dygnet runt på +46 (0)730 – 38 38 20 (ej sms). Du kan även kontakta oss på press@aleris.se.

Bilder

Maja Nilsson, tillträdande CFO Aleris Sverige
Maja Nilsson, tillträdande CFO Aleris Sverige
Ladda ned bild
Jens Eriksson, Sverigechef Aleris
Jens Eriksson, Sverigechef Aleris
Ladda ned bild

Om

Aleris vision är att leda vägen till morgondagens hälsa och vård. Genom innovativa lösningar skapar vi möjligheter till ett bättre och friskare liv samtidigt som vi bidrar till ökad tillgänglighet och samhällsnytta. Aleris är en skandinavisk vårdgivare med två miljoner patientbesök om året och bedriver specialistsjukvård på över 130 platser i Sverige, Norge och Danmark.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

Aleris deltar i konferens om Sveriges hälso- och sjukvårdsstöd till Ukraina30.11.2023 07:30:00 CET | Pressmeddelande

Den 1 december deltar Aleris i en konferens om det samlade hälso- och sjukvårdsstödet till Ukraina från Sveriges sida. På konferensen medverkar Acko Ankarberg Johansson, sjukvårdsminister, Jakob Forssmed, socialminister, Viktor Liashko, hälsominister i Ukraina, tillsammans med representanter från svenska myndigheter, sjukhus, lärosäten, privat sektor och civilsamhälle.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum