Stockholms stad

Kulturfestivalen återvänder i augusti med toppartister

Dela
Den 16-20 augusti är det återigen dags för Kulturfestivalen att ta över huvudstaden. Med bara några månader kvar till sommarens stora kulturfest bokas det för fullt inför Kulturfestivalen. Redan nu står det klart att Myra Granberg och Rebecca & Fiona är några av artisterna som spelar på sommarens festival.
Myra Granberg. Foto: All Things Live. Rebecca & Fiona. Foto: Dennis Wernersson
Myra Granberg. Foto: All Things Live. Rebecca & Fiona. Foto: Dennis Wernersson

Årets festival bjuder på fem fullspäckade dagar på sex olika festivalområden och självklart är det fri entré.

Popfest på Skeppsbron

Lördagen den 19 augusti förvandlas kajen nedanför Kungliga Slottet till ett enda stort dansgolv när Myra Granberg följd av DJ-duon Rebecca & Fiona intar Skeppsbroscenen.

Myra Granberg är popundret som släpper hits på löpande band. Sedan hon slog igenom 2019 har hennes musik streamats över 135 miljoner gånger och hon fortsätter klättra upp allt högre på Sveriges artisthimmel.

Vem har inte dansat sig svettig till hiten ”Bullets”? Grammyvinnarna Rebecca & Fiona är en självklar del av både den svenska och internationella musikscenen och har sedan debuten 2011 turnerat och fått publikhav att festa loss världen runt.

– Jag är så peppad på årets festival! Vi i gänget bakom Kulturfestivalen jobbar för fullt för att ge vår publik ett tätt program med allt ifrån feta partyn och mysiga familjeaktiviteter till intressanta livepoddar och konserter i varje genre, säger Sofie Almroth Ejmunds, producent på Kulturfestivalen.

Om Kulturfestivalen

Kulturfestivalen startade 2005 och är en årligt återkommande festival arrangerad av Stockholms stad. Festivalen äger rum i Stockholms innerstad och brer ut sig på sex områden: Gustav Adolfs torg, Skeppsbron, Sergels torg, Kungsträdgården, Karl XII:s torg och Norrbro.

Information om programmet och ytterligare detaljer kring festivalen kommer publiceras löpande under våren och sommaren på kulturfestivalen.stockholm.se.

För mer information: Camilla Jara, kommunikationsansvarig för Kulturfestivalen 
076 123 19 74
camilla.jara@stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

KulturförvaltningenCarolina Ekéus, presschef

I kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag.

Tel:076-123 18 80carolina.ekeus@stockholm.se

Bilder

Myra Granberg. Foto: All Things Live. Rebecca & Fiona. Foto: Dennis Wernersson
Myra Granberg. Foto: All Things Live. Rebecca & Fiona. Foto: Dennis Wernersson
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Kulturförvaltningen 

I Kulturförvaltningen ingår Kulturskolan, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet med Medeltidsmuseet och Stockholmia förlag samt Evenemangsavdelningen.

 

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Välkomna att delta när unga i Skärholmen skapar urban konst!25.9.2023 14:40:00 CEST | Pressinbjudan

Torsdagen 28 augusti kommer tunneln under Skärholmsvägen, som binder samman Skärholmen med Kungens kurva, förvandlas från betonggrå själlös passage till en plats med konst, färg och kreativitet! 14 lokala ungdomar, 10 konstnärer har genom vägledning och inspiration från den portugisiske konstnären och sociala innovatören Nelson Vento, grundare till organisationen Projeto Trinsheira, och projektledare från stadsdelsförvaltningen arbetat sedan i somras för att skapa en muralmålning som fångar Skärholmsbornas bild av dagens Skärholmen.

Nystart för arbetet om gång- och cykelbron mellan Slussen och Gamla stan19.9.2023 09:35:16 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stad och Region Stockholm har idag fattat beslut om att tillsätta en gemensam arbetsgrupp för att skapa förutsättningar för att gång- och cykelbron vid Slussen ska kunna byggas utan risk för tunnelbanans trafiksäkerhet. Samtidigt avbryter staden den planerade provpålningen och den juridiska processen avslutas. Det innebär att stoppet i tunnelbanetrafiken under kommande helg uteblir.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum