Hyresgästföreningen Region Sydost

Hyrorna klara för Victoriahem i Växjö

Dela
Efter långa och tuffa förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och Victoriahem i Växjö är årets hyror nu klara. Hyrorna för bolagets 907 lägenheter höjs med 4 procent för icke totalrenoverade lägenheter och 3 procent för totalrenoverade lägenheter. De nya hyrorna gäller från den 1 juni 2023, vilket innebär att det inte blir någon retroaktiv höjning.
Victoriahem i Växjö höjer hyrorna med 4 procent.
Victoriahem i Växjö höjer hyrorna med 4 procent.

Hyresgästföreningen och Victoriahem i Växjö är nu överens om årets hyreshöjning. Eftersom bolaget har totalrenoverat ett antal av sina lägenheter har parterna kommit överens om två olika procentsatser. För de lägenheter som inte har totalrenoverats höjs hyran med 4 procent. För de lägenheter som har renoverats höjs hyran med 3 procent. Lägenheter som har totalrenoverats har fått höjda hyror i samband med renoveringen och får därför en lägre höjning nu. De nya hyrorna börjar att gälla från den 1 juni 2023 och det blir alltså ingen retroaktiv höjning för hyresgästerna.

- Det tuffa ekonomiska läget märks av i hyresförhandlingarna. Vi har full förståelse för att fastighetsägare har drabbats hårt, men man får inte glömma bort att det även gäller hyresgästerna. Kostnaderna har ökat för alla och många hyresgäster har redan svårt att klara av sin vardagsekonomi, säger David Broo, förhandlare Hyresgästföreningen region Sydost.

I överenskommelsen mellan Hyresgästföreningen och Victoriahem har man utöver hyreshöjningen skrivit med en särskild punkt om underhåll. Parterna är överens om att Victoriahem ska underhålla sina lägenheter vid behov med särskild vikt på de lägenheter som inte har totalrenoverats.

- Det är positivt för hyresgästerna att vi till slut kunde komma överens och på så sätt undvika både en strandning och en retroaktiv hyreshöjning. Det känns även bra att vi fick med en skrivning om underhållet i överenskommelsen, säger David Broo.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Victoriahem i Växjö höjer hyrorna med 4 procent.
Victoriahem i Växjö höjer hyrorna med 4 procent.
Ladda ned bild

Om

Hyresgästföreningen Region Sydost
Hyresgästföreningen Region SydostHyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Region Sydost

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Region Sydost

Hyresgästföreningen besviken på regeringens budget – hyresgästerna är bortglömda20.9.2023 13:40:49 CEST | Pressmeddelande

Efter att regeringen presenterat sin höstbudget, uttrycker Hyresgästföreningen stark kritik. Föreningen menar att budgeten saknar krisinsikt och har för få satsningar för att få landet ur bygg- och bostadskrisen. Regeringen satsar i budgeten 2 700 kronor per hyreshushåll och över 20 000 kronor på hushåll som bor i villa eller bostadsrätt. – Man verkar helt ha glömt bort hyresgästerna, trots att många hyresgäster tillhör dem som behöver mest stöd just nu, säger Inger Borg, ordförande Hyresgästföreningen region Sydost.

Blekinges kommuner äger allt mindre del av hyresrätterna6.9.2023 12:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kommunerna i Blekinge äger en allt mindre del av länets hyresrätter. Det visar siffror från Hyresgästföreningens nya lägesrapport. Försäljning av hyresrätter och den låga byggtakten har lett till att de allmännyttiga bostadsbolagen i länet äger en mindre andel av bostäderna. – En direkt konsekvens av detta är att politikerna urholkar det viktigaste verktyg de har för att se till att alla invånare har en bostad, säger Inger Borg, ordförande Hyresgästföreningen region Sydost.

Kommunerna i Östergötland äger allt mindre del av hyresrätterna6.9.2023 12:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kommunerna i Östergötland äger en allt mindre del av länets hyresrätter. Det visar siffror från Hyresgästföreningens nya lägesrapport. Försäljning av hyresrätter och den låga byggtakten har lett till att de allmännyttiga bostadsbolagen i länet äger en mindre andel av bostäderna. – En direkt konsekvens av detta är att politikerna urholkar det viktigaste verktyg de har för att se till att alla invånare har en bostad, säger Inger Borg, ordförande Hyresgästföreningen region Sydost.

Kommunerna äger allt mindre del av hyresrätterna6.9.2023 12:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kommunerna i landet äger en allt mindre del av länets hyresrätter, men i Jönköpings län ser siffrorna mer positiva ut. Det visar siffror från Hyresgästföreningens nya lägesrapport. Försäljning av hyresrätter och den låga byggtakten har lett till att de allmännyttiga bostadsbolagen i länet äger en mindre andel av bostäderna. – En direkt konsekvens av detta är att politikerna urholkar det viktigaste verktyg de har för att se till att alla invånare har en bostad, säger Inger Borg, ordförande Hyresgästföreningen region Sydost.

Kommunerna äger allt mindre del av hyresrätterna6.9.2023 12:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kommunerna i Kalmar län äger en allt mindre del av länets hyresrätter. Det visar siffror från Hyresgästföreningens nya lägesrapport. Försäljning av hyresrätter och den låga byggtakten har lett till att de allmännyttiga bostadsbolagen i länet äger en mindre andel av bostäderna. – En direkt konsekvens av detta är att politikerna urholkar det viktigaste verktyg de har för att se till att alla invånare har en bostad, säger Inger Borg, ordförande Hyresgästföreningen region Sydost.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum