Region Örebro län

Pressinbjudan: Kollegor från Tanzania i erfarenhetsutbyte med Region Örebro län

Dela
Nästa vecka får vi i Region Örebro län besök från Tanzania. Det är Ezra Pharies Ngereza, Tekla Paul Mlysnsi och John Deogratius som jobbar med välfärdsfrågor i Kinondoni som ligger i utkanten av Dar-Es-Salam. De är bland annat intresserade av att utbyta erfarenheter i arbetet för att främja jämställdhet, stötta familjer och se hur vi arbetar med stöd till barn med funktionsnedsättning.

De är här inom ramen för ett utvecklingsprojekt som drivs av Swedish International Centre for Local Democray (ICLD), vilket är en underavdelning till SIDA.  Besöket är del av en tio dagar lång workshop inom ramen för deras Gender Mainstreaming Program.

På måndagen kommer de att få träffa företrädare för mödra- och barnhälsovården, ungdomsmottagningen och samordnare för våra hälsokommunikatörer. De får också veta lite om hur vi jobbar för att förebygga och upptäcka våld i nära relationer, och träffa några ledande politiker.

På tisdagen den 16 maj gör de ett studiebesök i Brickebacken där de kommer att träffa representanter från olika verksamheter i området exempelvis särskolan, Partnerskap Brickebacken och föreningen Trädet.

Så, vad tycker ett gäng välfärdsarbetare om vårt arbete i Region Örebro och lokalt arbete i Örebro kommun? Vad förvånar dem, vad tar de med sig hem? Och vad kan vi att lära oss av dem?

Upplägg tisdagen den 16 maj: 

Tid: 

Ca kl.10-12: Information från verksamheterna.

Ca kl.12.45: Områdesvandring med besök på Granrisvägens odlingsförening och Äventyrsstigen.

Plats:

Ca kl.10-12: Brickebackens centrumanläggning.

Ca kl.12.45-14.30: Områdesvandring, start vid centrumanläggningen.

Välkomna till Brickebacken!

Kontaktpersoner

Anna Swift-Johannison, jämställdhetsstrateg Staben hållbar utveckling, Regionkansliet 

anna.swift-johannison@regionorebrolan.se

Telefon: 072-202 7489                                                        

Maria Lindborg, utvecklingsledare Välfärd och folkhälsa, Regional utveckling

maria.lindborg@regionorebrolan.se

Telefon: 072-202 8954             

Nyckelord

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Ny analysrapport: Skydds- och riskfaktorers samband med ungdomars hälsa22.2.2024 08:59:00 CET | Pressmeddelande

En ny analysrapport visar hur skyddsfaktorer kopplade till trygghet och relationer med kompisar, föräldrar och andra vuxna har ett starkt positivt samband med hälsan. Starka riskfaktorer är bland annat att känna sig ensam eller stressad samt att ha sämre ekonomiska förutsättningar. Analysrapporten har tagits fram med undersökningen Liv & hälsa ung bland elever i årskurs 7, 9 och år 2 på gymnasiet i Örebro län som underlag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye